Анонс на 29-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 29-ти кръг на Серия А

Торино - Ливорно
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 22.03.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Кармине Русо

Миналата седмица Торино отново претърпя злощастно поражение - този път от Наполи, с гол на Игуаин в 90-та минута - и не успя да вземе точките, които заслужаваше. По такъв начин "биковете" записаха четвърто поредно поражение и сега хората на Вентура са десети в класирането.

Ливорно, за разлика от своя съперник, продължава битката за оцеляването си. В миналия кръг новаците успяха да победят Болоня в много нервен мач и благодарение на този успех напуснаха зоната на изпадащите. Място за успокоение обаче няма, защото Ливорно е на точка от опасната зона.

Отсъстващи: Ларондо, Паскуале, Масиело, Жиле, Баша; Лучи, Мбай, Емегара.

Повечето специалисти залагат на победа за домакините, които на собствения си стадион играят много мощно. Ние също ще отдадем предпочитанията си към "биковете", но нека имаме и едно наум, че отборът на Вентура е обезкървен от много отсъстващи.

Прогноза за: Торино - Ливорно 2:1

 

Киево - Рома
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 22.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

До средата на миналия месец Киево бе изпаднал в серия от девет мача без победа, но "летящите магарета" показват признаци на съживяване в последните си срещи и постигнаха две важни победи, които засега оставят тима на точка от опасната зона.

Рома се завърна на победния си път след злощастната загуба в Неапол. В миналия кръг столичани постигнаха много труден успех с 3:2 над Удинезе, като в последните минути феновете на "вълците" трябваше да треперят. Така Рома продължава да заема петото място в класирането, на три точки пред втория Наполи.

Отсъстващи: Гуана, Хетемаж; Балдзарети, Строотман, Де Роси.

Рома изпитва някои проблеми в полузащита, но завръщането на Тоти е огромен стимул за добро представяне на "вълците", а и разликата между съперниците е огромна. Фаворит в мача е отборът на Рома и ще е цяло чудо, ако столичани не се поздравят с победата.

Прогноза за: Киево - Рома 1:2

 


Парма - Дженоа
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 23.03.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Дино Томази


Парма се намира във великолепна форма след като записа осем поредни мача без загуба, спечелвайки шест от тях. Последната „жертва" на „дуковете" стана Милан, който бе победен с 4:2 на собствения си стадион. Добрите резултати изкачиха колектива на Донадони на шесто място в таблицата за класиране, на две точки от топ 4. Ще имат ли сили „дуковете" да се превърнат в реална конкуренция на Фиорентина и Интер? Трудно е да си представим, че това може да се случи, но така или иначе Парма прави един невероятен сезон.

Дженоа допусна две поражения в последните си два мача. Домакинската загуба от Ювентус бе възприета болезнено от играчите, треньорският щаб и от ръководството на клуба, защото „грифоните" показаха много добър футбол и наистина заслужаваха нещо повече в този двубой. Преди това, срещу Киево, се получи идентична ситуация. Дженоа игра добре, имаше повече положения за гол, но в крайна сметка генуезци претърпяха поражение. Десет кръга преди края на шампионата „грифоните" са 12-ти, далече от опасната зона, далече от местата в евротурнирите и предположенията са, че вероятно хората на Гасперини ще играят необременени до края, опитвайки се да радват своите фенове с хубав футбол.

Отсъстващи: Гаргано, Маркиони; Гамберини, Куцка, Донарума, Вршалко, Антонини, Стураро.

Повечето експерти са на мнение, че Парма е изправен пред лесен мач. Ние обаче съветваме нашите читатели да се опитат да рискуват в играта си по отношение на тази среща, която противно на общото мнение, смятаме, че ще бъде една от най-оспорваните и завързаните на кръга. Причината е, че Парма трудно играе срещу отбори, които използват постройка (3-4-3), освен това Дженоа също показва стойностен футбол и едва ли „грифоните" ще си позволят да допуснат трета поредна загуба.

Прогноза за: Парма - Дженоа 1:1

 

 


Интер - Аталанта
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 23.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Джакомели

Ето един мач, който много си прилича с предишния. Интер се намира във великолепна форма, след като миланци записаха четири победи и две равенства в последните си шест срещи, като „нерадзурите" не са допускали гол от края на февруари. Освен това, натискът върху Валтер Мадзари видимо намаля, а заради добрите резултати отборът му се доближи на точка от четвъртия Фиорентина.

Аталанта, който до края на февруари редуваше победи със загуби, спечели последните си три сблъсъка - срещу Киево, Лацио и Сампдория. Така бергамци не само, че се отдалечиха от опасната зона, но твърдо се закрепиха в средата на таблицата за класирането и спокойно и без напрежение могат да изиграят оставащите до края на кампанията срещи.

Отсъстващи: Киву, Жуан; Бривио, Касола, Беналуан.

Проблемите в двата тима са идентични, но скамейката на Интер е по-добра и по-дълга, освен това „нерадзурите" разполагат с по-качествен състав, който Валтер Мадзари трябва само да мотивира. Очакванията са трудна победа за домакините, но все пак победа.

Прогноза за: Интер - Аталанта 2:1

 

 

Болоня - Каляри
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 23.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Болоня има само две победи за последните си 18 мача, като във финалните три от тази лоша серия не успя да се поздрави с успех срещи трите новака в Серия А Хелас, Сасуоло и Ливорно. „Рособлу" са 18-ти в класирането, но не всичко е загубено, защото спасителният бряг е само на точка.

Каляри също не е направил някакви чудеса, но трябва да отчетем, че равенствата на терените на Катания и Интер, както и класическият успех над Удинезе показват, че сардинци имат потенциала да завършват успешно сезона. Островитяните се намират на 15-то място в класирането, на 6 точки от опасната зона и едва ли може да говорим, че в „Сант Елиа" са спокойни.

Отсъстващи: Коне, Крин; Писано, Конти.

Всичко подсказва, че тази среща трябва да завърши с победа на домакините. Но търсачите на силни усещания могат да пробват и знак за равенство, а защо не и успех на гостите?

Прогноза за: Каляри - Болоня 1:1

 

Сампдория - Верона
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 23.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Джампаоло Калварезе


Сампдория определено е с ново лице след пристигането на Михайлович. В миналия кръг „моряците" претърпяха тежко поражение при гостуването си на Аталанта, но преди това генуезци спечелиха в Торино срещу едноименния отбор, а след това се наложиха над Ливорно. Десет кръга преди края на шампионата Сампдория е на 13-то място, на 11 точки от опасната зона.

Хелас Верона от своя страна влоши формата си и новакът в елита показва съвсем друга игра през втората част на сезона. Веронци имат само две победи в последните си десет мача, като отборът не е вкарвал гол вече 270 минути, а последните две срещи бяха загубени.

Отсъстващи: Родригес, Крстич, Окака; Агостини, Талеб.

Сампдория играе много силно у дома си след идването на Михайлович. Едва ли генуезци ще пропуснат възможността да зарадват своята публика, особено срещу отбор, който се намира в лоша форма.

Прогноза за: Сампдория - Хелас Верона 2:0

 


Удинезе - Сасуоло
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 23.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

Удинезе продължава да показва колеблива игра, но трябва да признаем, че Франческо Гуидолин върши чудеса с футболистите, с които разполага. След като отборът му победи Милан в началото на този месец, през миналата седмица фриулци се постараха да усложнят живота на Рома на „Олимпико" и няма да е пресилено, ако кажем, че Удинезе заслужаваше точката.

В предишния кръг на Серия А Сасуоло успя да излъже своя конкурент Катания, което доведе до размяна на местата на двата аутсайдера - островитяните са последни, а Сасуоло са една позиция пред тях, на три точки от спасителния бряг. Впрочем, това бе първа победа за колектива на Ди Франческо, който отчаяно се опитва да спаси елитния си статут.

Отсъстващи: Силва; Алексе, Ачерби, Манфредини, Роси, Антей, Пучино, Мароне и Берарди.

Според повечето експерти, фаворит в този мач е отборът на Удинезе. Ние сме напълно съгласни с това мнение - през есента фриулци победиха съперника си на собствения му стадион, а сега ще имат подкрепата на собствената си публика, освен това съставът на Удинезе е по-балансиран и качествен от този на своя противник, за който няма да играят няколко важни футболисти.

Прогноза за: Удинезе - Сасуоло 2:0


Наполи - Фиорентина
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 23.03.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Паоло Талиавенто

Наполи и Фиорентина мечтаеха за европейски полет, но за двата отбора осминафиналите в Лига Европа се оказа пределът на възможностите. „Виолетовите" отстъпиха с минимален резултат на Ювентус и бяха на крачка да отстранят своя исторически съперник - хората на Монтела няма от какво да се срамуват. „Партенопеите" пък загубиха от Порто и може би това поражение ще накара Бенитес да бъде по-умерен в приказките следващия път.

Във вътрешния шампионат неаполитанците спечелиха четири от последните си шест мача и продължават да преследват Рома, от който изостават с шест точки. Фиорентина имаше много лош период от четири двубоя, през който „виолетовите" спечелиха само една точка и на практика загубиха шансове за класиране за топ 3. Сега главната задача на възпитаниците на Монтела е как да удържат четвъртото място, защото преследвачите Интер и Парма са съответно на една и две точки.

Отсъстващи: Сунига, Кабрал, Маджо; Хегаци, Роси, Ребич, Писаро.

Наполи през последните години се представя успешно в двубоите с Фиорентина. Дори през първата част от сезона неаполитанците постигнаха победа във Флоренция с резултат 2:1. Следва да напомним, че неаполитанците имат само една домакинска загуба през този сезон и най-накрая, в последно време се наблюдават кардинални проблеми в отбраната на „виолетовите". За първи път от 2002 година тосканци допускат гол в пет поредни мача. Всичко това ни кара да предположим, че по-вероятно е Наполи да спечели мача, отколкото Фиорентина да вземе нещо в срещата.

Прогноза за: Наполи - Фиорентина 1:0


Катаня - Ювентус
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 23.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Катания има една победа за последните си 11 мача и „слоновете" спечелиха само една точка в последните си четири двубоя. През миналата седмица сицилианци загубиха гостуването си на Сасуоло, а преди това не успяха да победят у дома си другия отбор от собствената черга - Каляри. Трябва ли да се учудваме, че хората на Маран са последни в класирането, на четири точки от спасителния бряг?

Независимо от изявленията на Антонио Конте за главната цел на сезона, в главите на феновете на Ювентус, освен спечелването на 32-та (33-та) титла, се прокрадва и мисълта за победа в Лига Европа. Впрочем, отчитайки факта, че „бианконерите" се намират на върха в таблицата за класиране на Серия А с 14 точки пред Рома, Юве спокойно може да се съсредоточи и върху изпълнението на европейските си задачи. Финалът на Лига Европа ще се състои в Торино и „Старата дама" е безапелационен в турнира, но преди това ще трябва да се справи с френския Лион, който има проблеми на вътрешната сцена и във финансовия сектор.

Отсъстващи: Касро, Алмирон, Споли, Фрисон; Бардзали, Пепе, Пелусо, Погба, Маркизио, Джовинко, Огбоня.

Когато говорим, че последният в класирането посреща лидера, няма никакъв смисъл да гадаем, как би завършила срещата. В дадения случай шансовете на домакините се състоят в това, че Конте възнамерява да заложи на експериментален състав в мача със „слоновете". Юве си остава фаворит за победа, но не трябва ли по-внимателно да преценим, как трябва да играем тази среща?

Прогноза за: Катания - Ювентус 0:1


Лацио - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 23.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

За двата отбора този мач има изключително важно значение. Лацио ще направи последен опит да догони отборите в топ 5, а Милан, който дотук събра 35 точки и е 12-ти в класирането, ще се опита да се намести в първата половина на таблицата за класиране, а според информациите на италианските колеги, Кларънс Зеедорф разполага със 180 минути за да поправи ситуацията.

Лацио влиза в мача с три победи, равенство и една загуба в последните си пет двубоя във всички турнири, като столичани са седми в класирането, на седем точки от четвъртия Фиорентина. Милан, този славен отбор, е в серия от четири последователни победи, като най-голямото унижение „росонерите" изпитаха при домакинството си на Парма миналата седмица.

Интересното е, че около този мач няма голямо напрежение, а страните се опитват да се въздържат от коментари. Лацио постигна обеди в последните си два двубоя на „Олимпико" против Милан, след като преди това в продължение на 13 сезона столичани не познаваха победа над „росонерите".

Отсъстващи: Едерсон, Пощига; Петанга, Ел Шаарави, Абате, Бонера, Абиати.

Предимството е на страната на домакините, които са в добро състояние на духа и нямат кадрови проблеми. При гостите ситуацията е на другия полюс и е трудно да си представим, че Милан може да спечели срещата. Все пак, с Кака и Балотели в състава си, „росонерите" могат да измъкнат точката.

Прогноза за: Лацио - Милан 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138