Ювентус - Фиорентина: Отмъщението


Н. Гавазов

Ювентус - Фиорентина: Отмъщението

Ювентус - Фиорентина
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 09.03.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Даниеле Орсато

Какъв ли щеше да бъде италианският футбол без мачовете между Ювентус и Фиорентина? Дори между тифозите на "Старата дама" и Милан няма такъв антагонизъм, каквито са взаимоотношенията между Торино и Флоренция. Историята за началото на ненавистта вече сме я разказвали, само ще припомним, че след преминаването на Роберто Баджо в Ювентус, тифозите на "скуадра виола" завинаги поставиха кръст на тези, които са се ориентирали в предпочитанията си към черно-белите цветове.

В кръвта на Фиорентина е да бъде развален животът на настоящия шампион на страната, а с тази мисъл живее цяла Флоренция. Само жител на Тоскана може да разбере смисъла на празненствата след последната среща между двата отбора на "Артемио Франки", когато "виолетовите" направиха пълен обрат от 0:2 до 4:2, сътворявайки истинска сензация. Този мач е последният, в който "бианконерите" загубиха три точки в шампионата на Серия А сезон 2013/14.

От тогава насам нещата много се промениха - при Фиорентина тръгнаха надолу, а при Юве в обратната посока. Мнението на специалистите обаче е едно: двубоят на "Артемио Франки" закали торинци в ментално отношение.

Иначе, в утрешната среща "бианконерите" влизат в мощна серия от пет поредни победи във всички турнири, при това само с един допуснат гол. Хората на Конте са лидери в класирането, на 11 точки от най-близкия си преследвач и по всичко изглежда, че торинци за трети пореден път ще триумфират със Скудетото.

Относно Фиорентина, отборът е с една победа в последните си пет мача във всички турнири, с две домакински загуби в Серия А и с четири допуснати гола в последните си три срещи в този турнир. "Виолетовите" са четвърти в класирането, на седем точки от третия Наполи и повече трябва да мислят не за това, как да влязат в топ 3, а как да не отстъпят сега заемната си позиция на Интер.

Домакините няма да разчитат на контузените Пепе и Вучини, както и на диригента Андреа Пирло, който изтърпява наказание. Най-вероятно ролята на маестрото ще бъде поета от Маркизио. Добрата новина е, че Киелини ще може да играе.

Гостите пристигат с повече кадрови проблеми. Ребич, Хегази и Джузепе Роси са контузени, а Томович и Валеро изтърпяват наказание. Това означава, че Диаките ще получи шанс да играе на десния фланг на защитата, остава да видим как ще се справи африканецът, който през миналия месец влезе в заглавията на вестниците заради интерес от страна на няколко топ отбора от Европа.

Ювентус играе много силно в първенството на Серия А, особено срещу отбори с горната половина на таблицата за класиране, така че очакванията са домакините да доминират и контролират събитията на терена. Освен това "бианконерите" ще направят всичко по силите си да отмъстят за поражението си във Флоренция през есента и не бива да имаме никакви съмнения, че ще го направят - срещу обезкървения и намиращ се не в най-добра форма колектив на Винченцо Монтела това няма да бъде толкова трудно.

Прогноза за: Ювентус - Фиорентина 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

16 февруари Ювентус - Киево 3:1 (Серия А)
20 февруари Ювентус - Трабзонспор 2:0 (Лига Европа)
23 февруари Ювентус - Торино 1:0 (Серия А)
27 февруари Трабзонспор - Ювентус 0:2 (Лига Европа)
02 март Милан - Ювентус 0:2 (Серия А)

Фиорентина:

15 февруари Фиорентина - Интер 1:2 (Серия А)
20 февруари Есберг - Фиорентина 1:3 (Лига Европа)
24 февруари Парма - Фиорентина 2:2 (Серия А)
27 февруари Фиорентина - Есберг 1:1 (Лига Европа)
02 март Фиорентина - Лацио 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Фиорентина

155 срещи
72 победи за Ювентус
51 равенства
32 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 264:169 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187