Удинезе - Милан: Равенството е напълно реален резултат


Н. Гавазов

Удинезе - Милан: Равенството е напълно реален резултат

Удинезе - Милан
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 08.03.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Кармине Русо

Победите на Удинезе над Болоня и Киево в началото на миналия месец накараха фриулските фенове да отворят шампанското с мисълта, че всички проблеми в отбора са загърбени. Следващите резултати на тима обаче принудиха почитателите на "зебрите" да приберат бутилките, а класическата загуба в Каляри през миналата седмица доведе до среща между президента на клуба Джампаоло Поцо и играчите, а в пространството се появиха слухове за евентуално уволнение на треньорския щаб. Към останалите интриги се прибави и тази с евентуалната смяна на опитния Франческо Гуидолин, впрочем, треньорът не показа, че е обезпокоен от случващото се: "Не смятам, че загубих доверието на ръководството. Имам голям принос в развитието на Удинезе. Заради последните резултати страдам повече, отколкото останалите в отбора". В момента фриулци се намират на 15-то място, на седем точки от опасната зона.

От момента на назначаването на Кларънс Зеедорф за старши-треньор на Милан, нещата при "росонерите" се подобриха. Колкото и да е странно, след двубоя с Ювентус през миналата седмица почти всички специалисти бяха единодушни, че "росонерите" са изиграли най-добрата си среща от началото на сезона. В този мач Милан имаше повече положения за гол, надигра съперника си и само липсата на късмет и добрата игра на Буфон лишиха тима на Зеедорф от положителен резултат в мача. Така или иначе, поражението намали шансовете на Милан за участие в евротурнирите - в момента отборът се намира на 10-то място в класирането, на шест точки от топ 5.

За домакините няма да могат да играят полузащитникът Андреа Ладзари, който е контузен, както и ключовия играч Данило, който изтърпява наказание. Маурицио Домици и Томас Орто се завръщат в строя, вероятно Налдо също ще играе.

Кристанте и Ел Шаарави остават единствените отсъстващи за Милан, след като снощи стана ясно, че Марио Балотели е включен в заявката за срещата. Едва ли обаче младият италианец ще започне като титуляр, така в атака ще видим Джампало Пацини.

Не е изключено Милан отново да покаже добра игра както срещу Ювентус и да победи, но нека не забравяме, че домакините ще имат подкрепата на трибуните, освен това "росонерите" ще хвърлят едно око и върху предстоящата среща в Мадрид от Шампионска лига през следващата седмица, което прави равенството в мача напълно реален резултат.

Прогноза за: Удинезе - Милан 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Удинезе:

11 февруари Фиорентина - Удинезе 2:0 (Купа на Италия)
16 февруари Дженоа - Удинезе 3:3 (Серия А)
23 февруари Удинезе - Аталанта 1:1 (Серия А)
25 февруари Удинезе - Горица 1:1 (Приятелска среща)
02 март Каляри - Удинезе 3:0 (Серия А)

Милан:

08 февруари Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
14 февруари Милан - Болоня 1:0 (Серия А)
19 февруари Милан - Атлетико Мадрид 0:1 (Шампионска лига)
23 февруари Сампдория - Милан 0:2 (Серия А)
02 март Милан - Ювентус 0:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Удинезе - Милан

81 срещи
15 победи за Удинезе
30 равенства
36 победи за Милан
Голова Разлика: 142:83 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146