Бенитес: Няма да променям философията на Наполи


Н. Гавазов

Бенитес: Няма да променям философията на Наполи

Рафа Бенитес даде да се разбере, че няма намерение да променя тактическата постройка на отбора или философията заради слабите резултати на тима срещу някои отбори. През този сезон неаполитанците загубиха точки срещу Сасуоло, Каляри, Болоня, Киево и Ливорно и в резултат на това се намират на 17 пункта зад лидера Ювентус и на шест точки зад втория Рома.

В навечерието на дербито с "римските вълци", треньорът на Наполи подчерта, че няма намерение да прави промени в постройката на отбора.

"Барселона играе с една и съща формация и една и съща философия в продължение на години. Защо ние трябва да променяме нашата? Не мисля, че това ще бъде правилно. Вместо да правим промени трябва да преследваме крайната ни цел. Днес имам отбор, който игра силно срещу Дортмунд, Арсенал и Рома, но не винаги нещата се получават", заяви Бенитес.

"Наясно сме с грешките, които правим, и работим за тяхното изчистване. Феновете на клуба трябва да са търпеливи. Отделни състави за Европа и Италия? Може би трябва да имаме много пари, за да направим нещо подобно, но има финансов феърплей. Когато купувам играч обикновено мисля каква ще бъде неговата функционалност в рамките на игровата схема. Знаете, че голяма част от силните европейски клубове играят в постройка 4-2-3-1. Футболистите трябва да могат да играят по два пъти седмично", каза още испанецът.

Бенитес смята също така, че мачът с Рома през уикенда е много важен за отбора му.

"За нас това е много важна среща. Второто място е възможно, но трябва да сме убедени, че сме на прав път. Ако не успеем да се справим, то поне сме трети. Чувам, че през следващата година трябва да се борим за Скудетото. По-важното е да намерим правилния баланс, да бъдем по-силни, но без да бързаме. Разликата с Рома? В момента тя е в допуснатите голове, но ние сме отбор, който практикува атакуващ футбол и не можем да променим философията си. Разликата с Ювентус? Когато приходите в клуба са големи, това позволява да имате и голям отбор, с който да играете на високо ниво", каза още Бенитес.

 

  Сподели
118