Милан - Ювентус: Класика в жанра


Н. Гавазов

Милан - Ювентус: Класика в жанра

Милан - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 02.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Гуида

Класиката в италианския футбол ще се състои в неделя вечер, когато Ювентус и Милан покажат на футболната общественост своите претенции. "Старата дама" се е втурнала към поредното си Скудето, а Милан ще се постарае да подобри своята позиция в края на шампионата и да събере необходимият опит при Кларънс Зеедорф. Срещата в Торино през първата част на сезона се получи много интересна - тогава Мунтари вкара в първата и последната минута, а в промеждутъка на това време се разписаха Пирло, Джовинко и Киелини. Надеждите са утре да видим нещо подобно.

Милан влиза в утрешния мач след две поредни победи в Серия А и след загуба срещу Атлетико в Шампионска лига, като в този двубой, ако италианците бяха реализирали половината от положенията си, те щяха да победят с чувствителна разлика. В Генуа обаче "росонерите" бяха безпощадни, а успехът през миналия уикенд приближи Милан до топ 8 и увеличи шансовете на тима да завърши в първата шестица.

Ювентус също спечели последните си два двубоя в Серия А и по такъв начин запази дистанцията от девет точки от втория в класирането Рома, така че тук няма някакви нови вести. "Бианконерите" са се устремили към третото си Скудето, но през седмицата известният Фатих Терим предупреди торинци, че е време да помислят и за Европа и да променят манталитета си, ако искат да се издигнат на по-високо ниво. Впрочем, повечето специалисти вече определиха Юве за основен фаворит за спечелване на Лига Европа, а това се случи след победата на италианския отбор в Турция в четвъртък.

Нападателят на Милан Марио Балотели в петък тренира в базата в Миланело, но играчът все още е измъчван от болното си рамо. Днес ще стане известно, дали тъмнокожият футболист ще може да започне в стартовия състав на отбора си в утрешния двубой. Иначе, списъкът с контузени на Милан е все така дълъг - Силвестре, Сапата, Абиати, Балотели, Кристанте и Ел Шаарави са в лазарета. Наказан е Съли Мунтари.

Що се отнася до Ювентус, Пепе и Вучинич лекуват травми. В заявката за мача в Турция попадна Джорджо Киелини, снощи се разбра, че бранителят не е включен в групата за утрешния двубой, така че отново ще видим Огбоня в отбрана. Артуро Видал е наказан, а Асамоа е под въпрос.

Излишно е да казваме, че мачовете между двата гранда на италианския футбол винаги са протичали много оспорвано и са съдържали онзи заряд, който човек може да усети само потопен в атмосферата на стадиона. Няма да бъде по-различно и утре, независимо от разликата в класирането на отборите и формата, в която те се намират. Трудно е да се правят прогнози за такъв мач - Юве е лек фаворит, но няма да е изненадващо, ако "бианконерите" загубят срещата. За страничните наблюдатели е по-важното да станем свидетели на интересен и оспорван двубой, на празник, каквито са били повечето мачове между тези два отбора.

Прогноза за: Милан - Ювентус 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

01 февруари Милан - Торино 1:1 (Серия А)
08 февруари Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
14 февруари Милан - Болоня 1:0 (Серия А)
19 февруари Милан - Атлетико Мадрид 0:1 (Шампионска лига)
23 февруари Сампдория - Милан 0:2 (Серия А)

Ювентус:

09 февруари Верона - Ювентус 2:2 (Серия А)
16 февруари Ювентус - Киево 3:1 (Серия А)
20 февруари Ювентус - Трабзонспор 2:0 (Лига Европа)
23 февруари Ювентус - Торино 1:0 (Серия А)
27 февруари Трабзонспор - Ювентус 0:2 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Милан - Ювентус

170 срещи
50 победи за Милан
58 равенства
62 победи за Ювентус
Голова Разлика: 247:224 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150