Сампдория - Милан: Тежък мач за росонерите


Н. Гавазов

Сампдория - Милан: Тежък мач за росонерите

Сампдория - Милан
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 23.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

В срещата между двата отбора през първата част на сезона Милан постигна победа на "Сан Сиро". Всичко тогава се реши от точния удар на Валтер Бирса в 46-та минута на срещата след асистенция на Робиньо. Ако направим един бегъл анализ на последните три срещи между двата отбора, ще видим, че победител става отборът, който първи вкара гол.

В играта на Сампдория се забелязва прогрес, а това намери отражение в двете поредни победи срещу Дженоа и Каляри. Това мнение не може да бъде променено и от класическата загуба при гостуването на Рома, където "моряците" представиха на публиката открит футбол, с много динамика по крилата и преса на противника в средата на терена. След 24 изиграни мача Сампдория се намира на 12-то място в класирането, на девет точки от опасната зона.

Именно след първия мач от сезона между тези два отбора започнаха проблемите за Масимилиано Алегри - както в липсата на атакуващи идеи, така и по отношение на контузените играчи. При Кларънс Зеедорф "росонерите" вече загубиха от Наполи и Атлетико, но и в двата случая миланци показаха съдържателен футбол, особено що се отнася до двубоя с испанския тим, който по различни причини се спаси от разгром през първото полувреме.

Данеле Гастадело и Лоренцо Де Силвестри са наказани. Макси Лопес е на разположение, но вероятно Едер ще започне мача като самотен нападател. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с активно включване на Реджини и Мустафи в атаките на тима.

Гостите пристигат без Робиньо, Кристанте, Ел Шаарави, Балотели, Де Шилио и Бирса - всички те се намират в лазарета. Абате и Пацини ще покрият контузилите си срещу Атлетико Балотели и Де Шилио, което ще позволи на Зеедорф да не променя схемата на игра от 4-2-3-1.

Очакванията са за равностоен мач. Усещането е, че идеите на Михайлович се възприемат по-лесно от тези на Зеедорф, но пък холандецът разполага с по-качествен състав. Всичко в този двубой ще се реши от това в каква степен гостите са изморени от срещата си в средата на седмицата и доколко играчите на двата тима успешно ще изпълнят указанията на треньорите си.

Прогноза за: Сампдория - Милан 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Сампдория:

18 януари Ювентус - Сампдория 4:2 (Серия А)
26 януари Сампдория - Болоня 1:1 (Серия А)
03 февруари Дженоа - Сампдория 0:1 (Серия А)
09 февруари Сампдория - Каляри 1:0 (Серия А)
16 февруари Рома - Сампдория 3:0 (Серия А)

Милан:

26 януари Каляри - Милан 1:2 (Серия А)
01 февруари Милан - Торино 1:1 (Серия А)
08 февруари Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
14 февруари Милан - Болоня 1:0 (Серия А)
19 февруари Милан - Атлетико Мадрид 0:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Сампдория - Милан

134 срещи
31 победи за Сампдория
37 равенства
66 победи за Милан
Голова Разлика: 220:128 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146