Анонс на 24-ти кръг на Серия А


FUTBOL-TV

Анонс на 24-ти кръг на Серия А

Милан - Болоня
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 14.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Милан постигна разочароващо равенство при домакинството си на Торино в началото на този месец, а поражението в Неапол само засили опасенията, че Зеедорф няма да успее да се справи с кризата и съответно да класира "росонерите" в евротурнирите.

Болоня от своя страна победи Торино на собствения му стадион, с което "рособлу" сложиха точка на серията си от пет мача без победа. Впрочем, трябва да кажем, че Болоня не играе толкова зле и за това свидетелстват равенствата срещу Лацио, Наполи и при гостуването на Сампдория през миналия месец. След 23 мача колективът на Балардини се намира на 16-то място в класирането, на 4 точки от опасната зона.

Отсъстващи: Робиньо, Бонера, Кристанте, Ел Шаарави, Емануелсон и Бирса от Милан; за гостите - Пациенца и Акуафреска.

Мачът се очертава да бъде много равностоен. Болоня в последните си срещи показа характер и вероятно ще продължи да го прави и на "Сан Сиро". Домакините ще трябва да хвърлят много усилия, ако искат да спечелят трите точки.

Прогноза за: Милан - Болоня 1:0

 

 

Фиорентина - Интер
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 15.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато


Това е централният мач на кръга. Фиорентина загуби гостуването си на Каляри, освен това "виолетовите" не успяха да победят Торино и Дженоа, но първо, този сезон в Италия показва, че трябва да сме готови на всякакви изненада и второ, флорентинци си остават един много добър и амбициозен тим, който все пак записа пет победи в последните си осем мача и е в борба за топ 3.

Интер постигна първата си победа за календарната година благодарение на единствения гол на защитника Валтер Самуел в мача срещу Сасуоло през миналата седмица. Тогава Валтер Мадзари възкликна, че проклятието над отбора е паднало, имайки в предвид предишните пет срещи на тима, в които "нерадзурите" взеха само де точки, а това намали шансовете на миланци за топ 4.

Двубоят във Флоренция е много важен за двата тима. "Виолетовите" са в битка за топ 3 и всяка грешна стъпка ще ги остави извън битката. Относно Интер, неуспех в събота вечер ще означава, че разликата между "нерадзурите" и Фиорентина ще се увеличи на 11 точки. Вероятно ще станем свидетели на много здрава битка, в която гостите ще играят по-компактно и затворено, разчитайки на контраатаки. Домакините от своя страна ще се опитат да установят надмощие от самото начало и с ранен гол да получат предимство. Мач, който не бива да бъде изпускан!

Прогноза за: Фиорентина - Интер 2:0

Катаня - Лацио
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 16.02.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Мацолени

Катания взе две точко в последните си две гостувания, но се провали в златна възможност да спечели над Ливорно в началото на месеца. 

Лацио пък започна да впечатлява на гости след като домашната форма бе понижена. В последните 3 гостувания този отбор спечели 7 точки.

За домакините Серхио Алмирон е с травма, което ще позволи на Ринаудо да запази мястото в центъра. Очаква се и Ролин да започне вместо Бираджи на левия бек. За гостите Абдулай Конко е на линия и Еди Рея може да започне с 4-4-2. Кейта ще партнира на Клозе в атака, след като Елдер Пощига все още няма да може да дебютира в Серия А.

Лацио може и да понижи формата си, но класата в състава би трябвало да е достатъчна за една от рутинните победи през кампанията. 

Прогноза: Катания - Лацио 1:2

 

Каляри - Ливорно
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 16.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Де Марко

Каляри спечели повечето от точките си у дома - 19 от 24. Сега домакинство срещу един от кандидатите за изпадане е добър шанс за нова победа.

Ливорно няма нито една победа в последните 10 мача извън "Армандо Пичи". В тези срещи видяхме 8 поредни загуби и 2 равни. 

Диего Лопес все още не може да разчита на Писано, така че Габриеле Перико ще задържи мястото си в състава. Даниеле Десена обаче се връща в полузащита. За гостите се очаква Емегара да поведе атаката, докато Паоло Кастелини запази мястото си в отбрана, макар Андреа Кода отново да е на линия.

Загубата у дома от Дженоа лиши Ливорно и от малкото увереност, която този тим имаше, натрупана при 4-те спечелени точки от Сасуоло и Катания. Каляри е само на 3 позиции нагоре в класирането, но това са 7 точки разлика, която изглежда ще се увеличи. 

Прогноза: Каляри - Ливорно 2:0

 

Сасуоло - Наполи
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 16.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Цената на победата на Сасуоло над Милан се отрази в 4 поредни загуби от онзи момент. От смяната на наставника този отбор не е спечелил нито една точка.

Наполи се завърна впечатляващо на пътя на победата след лош период. В Копа Италия този отбор отстрани Рома след прекрасна победа с 3:0 във втората полу-финална среща.

Сасуоло има безкрайно много проблеми. Теранова, Асерби, Масучи, Магнанели, Манфредини, Биондини и Алексе са контузени, докато Роси е наказан. За гостите Жоржиньо и Инлер са наказани и ще бъдат заменени от Дземаили и Бехрами. Калехон също е с наказание, така че Инсине ще запази мястото си.

Рафаел Бенитес ще трябва да се справи с липсващите по подобаващ начин, за да вкара своя отбор в нова поредица от впечатляващи резултати. До края на кампанията има време и този опонент е подходящ за рестарт на формата.

Прогноза: Сасуоло - Наполи 1:3

 

Аталанта - Парма
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 16.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Дино Томази

Аталанта бе доста придвидима с показаната форма напоследък - 3 победи у дома и 3 загуби на гости.

След 11 мача без загуба пък, Парма се намира на третата най-добра поредица без поражение в Серия А тази година. Само Ювентус и Рома показаха по-успешни периоди, а надеждите са всичко това да продължи.

За домакините Лука Сигарини е наказан и Басели ще започне на мястото му. Бриенца пък е под въпрос с последната травма в тренировките на тима. За гостите Донадони не разкри как ще подходи към срещата. Може би той ще започне с 3-5-2, което може лесно да премине в 4-3-3 с преместването на Гоби в полузащита и Биабиани в атака.

След като Интер играе с Фиорентина и Верона има среща в понеделник, победа тук може да прати Парма в европейските места. Донадони ще е наясно с това и ще иска концентрация от своите.

Прогноза: Аталанта - Парма 0:1

 

Дженоа - Удинезе
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 16.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Джан Пиеро Гасперини приключи серията си без загуба у дома след 7 срещи, в които постигна 5 победи и 2 равни. Това стана в дербито в последния кръг, като сега моралът на тима е понижен.

Удинезе бе изхвърлен от Копа Италия точно когато сякаш формата в Серия А започна да се подобрява. Двете поредни победи с чисти мрежи не трябва да приключват тук.

Марко Мота може да стартира за първи път за домакините, след като Лука Антонини не е в най-добрата си форма и има нужда от почивка. Джузепе Скули пък се присъедини към тима за трети път, като ще получи място на пейката.

Пинци и Алан са на линия за гостите след наказания, докато Ладзари пропуска с травма. Душан Баста ще играе на левия фланг, след като Габриел Силва няма да пътува с тима.

Дженоа ще иска да реши срещата още рано, когато са най-слабите моменти на Удинезе. Гостите ще трябва да покажат концентрация и да се стремят поне в точката от този мач. Целта е добрата форма да бъде задържана и изкачването в таблицата да продължи.

Прогноза: Дженоа - Удинезе 2:1

 

Рома - Сампдория
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 16.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Доменико Чели

Рома не успя да спечели позиции зад Ювентус след равен с Лацио, а освен това Наполи изхвърли тима от Копа Италия през седмицата. Този състав преживява много добър сезон, но изглежда златото ще се изплъзне този път.

Сампдория спечели своето дерби и след това надви и Каляри. Миналото на Синиша Михайлович в Лацио и амбициите му да се докаже именно срещу този кръвен враг за него могат да мотивират неговите момчета за добро представяне.

Додо и Балцарети са контузени за домакините, но Руди Гарсия няма други проблеми. Наинголан не игра в купата заради наказание, така че вероятно ще бъде избран сред тримата халфове в тима.

Михайлович експериментира със своята атака след контузията на Макси Лопес. Сега отново Едер може да започне там, но и Окака може да получи мястото.

Очаква се бърз и отворен мач тук, като стиловете на двата тима предполагат ранен натиск за голове от първата секунда. Домакините имат мотивацията да подобрят формата си, а наставникът на гостите не иска да позволи това.

Прогноза: Рома - Сампдория 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210