Лацио - Рома: В битка за Вечния град


Н. Гавазов

Лацио - Рома: В битка за Вечния град

Лацио - Рома
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 09.02.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато


Когато италианските специалисти си задават въпроса, на кой отбор в най-голяма степен помогна треньорската смяна в хода на сезона, най-много се сочат два варианта: завръщането на Гасперини в Дженоа и на Еди Рея в Лацио. Действително, "римските орли" имаха труден старт - тимът бе сполетян от контузии, а играта на футболистите не бе последователна, в нея липсваше спокойствие и креативност. Пристигането на Рея обаче промени ситуацията, столичани победиха много хитро Интер с единствен гол на Клозе, в Удине "орлите" показаха характер, срещу Ювентус - мъжество, а срещу Киево - класа. С една дума, Лацио се завърна на пистата и сега отборът се намира само на четири точки от зоната на евротурнирите.

Рома влиза в централния мач на кръга в много добро състояние. Шестте поредни победи във всички турнири помогнаха на "вълците" да съкратят изоставането си от Ювентус, да добавят увереност в себе си и да посрамят тези скептици, които прогнозираха бърз упадък при първите неблагоприятни резултати. Последният успех на столичани бе срещу Наполи в Купата на Италия, а трилърът, който забъркаха двата тима най-ярко показа не само най-новото лице на "вълците", но и това, че с нарастването на успехите на отбора нараства и страхът на техните противници още преди да са излезли на терена.

Едерсон и Алфаро лекуват контузии от Лацио, а Лукас Билия е наказан, очаква се Онази да го замени. Маркети се завръща на вратата. Еди Рея намекна, че може да излезе с четирима защитници, но е много съмнително, че специалистът ще го направи, така че най-вероятно ще видим схема на игра 3-4-2-1.

Додо и Балдзарети продължават да лекуват травми и съответно ще пропуснат мача. Няма нови контузени и наказани играчи, а другата добра новина е невероятната форма на Жервиньо, което позволи на африканеца в последното си интервю да покритикува Арсен Венгер.

- в последните седем мача между двата отбора бяха отбелязани над 2.5 гола.


- Рома е без загуба в 22 от последните си 23 мача в Серия А.

- Рома спечели двете полувремена и мача в последните си три срещи от Срия А. В тези двубои столичани отбелязаха най-малко три гола.

- В 6 от последните си 7 домакински мача в Серия А Лацио отбеляза под 2.5 гола.

- Рома е успял да отбележи поне два гола в 5 от последните си 6 гостувания срещу Лацио във всички състезания.

- Лацио е без загуба в последните си 5 мача в Серия А.


Дерби дела Капитале винаги е било едно от най-емблематичните дербита на италианския футбол - в него битката се води както на терена, така и извън него, а присъствието на огромен брой представители на реда е повече от задължително. По всичко изглежда, че утре вечер няма да е по-различно и имаме всички основания да твърдим, че ще станем свидетели на едно от на-зрелищните дербита през последните години. Причината се крие в добрата форма на съперниците и самочувствието, с което влизат в мача играчите. Рома има известно предимство, но от друга страна атмосферата на сблъсъка може да промени това. Освен това, в много от мачовете между двата столични гранда е побеждавал тимът, намиращ се в по-слаба форма. Поради тази причина, трябва ли да казваме, че утрешният мач, който поради съображения за сигурност ще се играе в ранния следобед, може да завърши при всякакъв резултат?

Прогноза за: Лацио - Рома 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

14 януари Лацио - Парма 2:1 (Купа на Италия)
19 януари Удинезе - Лацио 2:3 (Серия А)
25 януари Лацио - Ювентус 1:1 (Серия А)
29 януари Наполи - Лацио 1:0 (Купа на Италия)
02 февруари Киево - Лацио 0:2 (Серия А)

Рома:

12 януари Рома - Дженоа 4:0 (Серия А)
18 януари Рома - Ливорно 3:0 (Серия А)
21 януари Рома - Ювентус 1:0 (Купа на Италия)
26 януари Верона - Рома 1:3 (Серия А)
05 февруари Рома - Наполи 3:2 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Лацио - Рома

175 срещи
50 победи за Лацио
61 равенства
64 победи за Рома
Голова Разлика: 216:175 за Рома

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208