Верона - Ювентус: Гостите няма да допуснат изненада


Н. Гавазов

Верона - Ювентус: Гостите няма да допуснат изненада

Верона - Ювентус
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 09.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери


Хелас Верона посреща Ювентус в двубой от 23-я кръг на Серия А - по-малко от 14 години след онзи знаменит мач през април 2000 година, когато "Старата дама" отчаяно се бореше за титлата с Лацио. Във Верона футболистите от Торино трябваше да вземат три точки, но домакините, влагайки цялото си майсторство, успяха два пъти да поразят вратата на неубедителния Едвин ван дер Саар. Сега нещата са съвсем различни - Юве пристига като явен фаворит и отбор, който почти сигурно ще защити миналогодишната си титла.

За радост на своите фенове, Верона в миналия кръг прекрати серията си от три поредни загуби. Победата с 2:1 над Сасуоло позволи на тосканци да се завърнат в зоната на евротурнирите и сега колективът на Андреа Мандорлини е пети, на шест точки от четвъртия Фиорентина и на два пункта от шестия Интер.

На свой ред Ювентус също зарадва привържениците си с уверена победа над Интер, което позволи на "бианконерите" да запазят разликата си от девет точки пред Рома. Преди това, при гостуването си на Лацио торинци завършиха 1:1, а това прекрати серията от 12 поредни победи на "Старата дама".

Веронци ще бъдат без Донати и Майета, чиито срокове за завръщане в строя все още се уточняват от клубния лекар. За първи път от няколко мача насам атакуващата линия на тима се намира в оптимално състояние - Талеб, Итурбе и Лука Тони се готвят да съборят шампиона.

В състава на Ювентус се завръща Джанлуиджи Буфон, който изтърпя наказанието си. Торинци не страдат от контузени и наказани играчи. Друго интересно около състава е това, че в заявката за мача е включен Пабло Освалдо, който вчера призна, че италианският футбол е най-подходящ за него.

Верона има славата на отбор, който играе силно у дома си, но нека незабравяме за страданията на "жълто-сините" в двубоите срещу Рома и Наполи. Разбира се, това няма да попречи на веронци да излязат много амбицирани срещу шампиона и да се опитат да постигнат положителен резултат. Напълно е възможно това да се случи, но класата на състава на Ювентус и опитът, който има този отбор, са достатъчно основание да се усъмним във възможностите на домакините да вземат нещо в мача.

Прогноза за: Хелас Верона - Ювентус 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Верона:

06 януари Удинезе - Верона 1:3 (Серия А)
12 януари Верона - Наполи 0:3 (Серия А)
19 януари Милан - Верона 1:0 (Серия А)
26 януари Верона - Рома 1:3 (Серия А)
02 февруари Сасуоло - Верона 1:2 (Серия А)

Ювентус:

12 януари Каляри - Ювентус 1:4 (Серия А)
18 януари Ювентус - Сампдория 4:2 (Серия А)
21 януари Рома - Ювентус 1:0 (Купа на Италия)
25 януари Лацио - Ювентус 1:1 (Серия А)
02 февруари Ювентус - Интер 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Верона - Ювентус

59 срещи
11 победи за Верона
13 равенства
35 победи за Ювентус
Голова Разлика: 99:50 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155