Наполи - Милан: Среща с огромен заряд


Н. Гавазов

Наполи - Милан: Среща с огромен заряд

Наполи - Милан
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 08.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Наполи посреща Милан в мач от 23 -я кръг на Серия А. Срещата крие огромен заряд в себе си - заради крещящата нужда от точки за двата отбора, а също така и заради съперничеството между клубовете. През септември неаполитанците победиха "росонерите" на "Сан Сиро" с 2:1, като Балотели пропусна дузпа и сега миланци ще се опитат да вземат реванш, което внася допълнителна интрига в мача.

Наполи влиза в двубоя с два разочароващи резултата - поражение с 0:3 в Бергамо в среща от предишния кръг на Серия А (първо за последните осем мача на тима) и загуба с 2:3 при гостуването си на Рома в полуфиналите за Купата на Италия. След 22 изиграни двубоя Наполи е трети в класирането, на 15 точки от лидера Ювентус.

Милан все още няма загуба при новия си старши-треньор Кларънс Зеедорф, но миналата седмица "росонерите" не успяха да победят Торино у дома си, което отново разочарова феновете. Преди утрешния мач холандецът се опита да успокои обстановката, заявявайки, че резултатът няма значение за него, а по-важно е отборът да прогресира, но трябва да кажем, че евентуален неуспех може да изпрати Милан във втората половина на таблицата и да лиши тима от всякакви шансове за участие в евротурнирите.

Домакините не могат да разчитат на контузените Сунига, Ревейлер и Место. Валон Бехрами се завърна в строя, но вероятно ще започне срещата от пейката. Предполага се, че новото попълнение Гулам ще започне като титуляр на левия край на отбраната.

За гостите няма да играят Сапата, Кристанте, Ел Шаарави и Бира, които лекуват травми. Даниеле Бонера е наказан, а относно Кака, бразилецът тренира нормално, но утре ще бъде взето решение, дали ще започне мача. Вероятно Таарабт ще започне на десния фланг, което означава, че Хонда ще бъде в центъра, зад Марио Балотели.

Повечето специалисти са убедени, че Наполи е фаворит за спечелване на мача. Това се подсилва от статистиката, която показва, че "партенопеите" са без загуба в последните си пет срещи срещу Милан и в 20 от последните си 21 домакинства в Серия А. Отборът на Наполи наистина изглежда много по-солидно от своя противник, но и нека не забравяме, че напоследък неаполитанците имат някои проблеми със защитата си, а от другата страна е намиращият се в добра форма Марио Балотели, който преди да бъде наказан, се разписа в предишните си три мача. Напълно е възможно Наполи да победи, но и няма да бъде изненадващо, ако гостите си заминат с точка благодарение на гол на Балотели.

Прогноза за: Наполи - Милан 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

19 януари Болоня - Наполи 2:2 (Серия А)
25 януари Наполи - Киево 1:1 (Серия А)
29 януари Наполи - Лацио 1:0 (Купа на Италия)
02 февруари Аталанта - Наполи 3:0 (Серия А)
05 февруари Рома - Наполи 3:2 (Купа на Италия)

Милан:

15 януари Милан - Специя 3:1 (Купа на Италия)
19 януари Милан - Верона 1:0 (Серия А)
22 януари Милан - Удинезе 1:2 (Купа на Италия)
26 януари Каляри - Милан 1:2 (Серия А)
01 февруари Милан - Торино 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Милан

133 срещи
34 победи за Наполи
44 равенства
55 победи за Милан
Голова Разлика: 196:141 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183