Каляри - Милан: Труден тест за росонерите


Н. Гавазов

Каляри - Милан: Труден тест за росонерите

Каляри - Милан
Стадион: "СантЕлия", Каляри
Дата: 26.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери


Каляри посреща Милан в двубой от 21-я кръг на Серия А. Сардинци влизат в мача само с една победа от последните си осем срещи, а паниката на Сант Елия започва да се усеща, защото островитяните се намират само на четири точки от опасната зона и ако продължават в това темпо, нищо чудно след няколко кръга да се окажат в числото на неудачниците.

Ако другият милански отбор има шансове да участва в евротурнирите, то след отпадането си от Купата на Италия Милан на практика се раздели с надеждата да представя страната на европейската сцена. Разбира се, "росонерите" имат някакви шансове да направят това чрез националния шампионат, но едва ли и на-страстните почитатели на миланци вярват в това. Впрочем, Кака много реалистично обясни ситуацията: "Разочаровани сме. Купата беше нашият най-близък път към Европа за следващата година, сега за нас ще е много трудно да участваме чрез друг източник".

Домакините влизат в срещата без тримата си атакуващи футболисти Нене, Пиниля и Ибарбо, които са контузени. Това е голям проблем за Диего Лопес, който в нападението ще заложи на Сау, а зад него ще постави Косу и Ибраими.

Силвестре, Сапата, Петаня и Ел Шаарави са контузени от гостите, а тази вечер стана известно, че Абиати не се е възстановил от травмата. Балотели не взе участие в последната тренировка на тима, но нападателят е включен в групата за утре. Някои други футболисти станаха жертва на простудни заболявания, но всички те са на крака и ще могат да играят.

Относно победителят в мача, в някои други времена може би щяхме да се доверим на Милан, но сега е много трудно да направим това. Каляри има само две домакински загуби през сезона, като едната е срещу Ювентус, а "росонерите" имат само един успех през тази кампания. И двата тима са в тежка ситуация, така че мачът ще е много нервен, вероятно и с много грешки и припрени действия от двете страни. Домакините са по-близо до успеха, но най-реалистичен изглежда равният резултат.

Прогноза за: Каляри - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Каляри:

15 декември Парма - Каляри 0:0 (Серия А)
21 декември Каляри - Наполи 1:1 (Серия А)
05 януари Киево - Каляри 0:0 (Серия А)
12 януари Каляри - Ювентус 1:4 (Серия А)
19 януари Аталанта - Каляри 1:0 (Серия А)

Милан:

06 януари Милан - Аталанта 3:0 (Серия А)
12 януари Сасуоло - Милан 4:3 (Серия А)
15 януари Милан - Специя 3:1 (Купа на Италия)
19 януари Милан - Верона 1:0 (Серия А)
22 януари Милан - Удинезе 1:2 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Каляри - Милан

65 срещи
7 победи за Каляри
24 равенства
34 победи за Милан
Голова Разлика: 96:51 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
396