Милан - Хелас Верона: Труден дебют за Зеедорф


Н. Гавазов

Милан - Хелас Верона: Труден дебют за Зеедорф

Милан - Верона
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 19.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Началото на кризисния период за Милан започна още в първия кръг на текущия сезон, когато "росонерите" загубиха сензационно на Хелас Верона с 1:2. Оттогава досега, дори и тези, които не се интересуват от италиански футбол добре знаят за неволите на Милан във вътрешния шампионат и тези на Масимилиано Алегри, който впрочем бе уволнен след скандала в мача срещу Сасуоло. Нов старши-треньор стана Кларънс Зеедорф, който няма никакъв опит в тази област, а това е още един повод за тревога сред феновете на тима. Иначе, две победи в последните 11 мача е много лош показател за Милан, а 11-то място на "росонерите" напълно съответства на представянето им досега.

Завърналият се в елита Хелас Верона прави сензационен сезон и спечели 10 от 12 възможни точки, преди да загуби тежко от Наполи през миналата седмица. По-рано, в края на ноември и началото на декември веронци преживяха труден период, допускайки три загуби, но това вече е забравено, а след 19 мача новакът изненадващо е шести в класирането, на шест точки пред седмия Торино и отстъпвайки на петия Интер с по-лоша голова разлика.

Констант, Ел Шаарави и Абате са контузени, а Съли Мунтари е наказан. Новият треньор вероятно няма да направи някакви кардинални промени и може би ще заложи на схема 4-3-2-1 с Балотели начело на атаката и Кака и Хонда зад италианския нападател.

До снощи единственият отсъстващ от гостите бе контузеният Сала. По-късно се разбра, че Лука Тони е повален от грип и също няма да играе. Вероятно Гомес ще замести нападателя. Итурбе ще води атаката на веронци, Талеб ще е трети нападател, а схемата ще бъде 4-3-3 с Фрело в средата на терена.

Мачът ще е труден и за двата отбора. Зеедорф ще направи всичко възможно за да започне с успех треньорската си кариера на "Сан Сиро", а това ще се сблъска с намерението на гостите да заличат последиците от катастрофата през миналата седмица. Очертава се оспорван двубой, който по-вероятно е да бъде спечелен от Милан.

Прогноза за: Милан - Хелас Верона 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

16 декември Милан - Рома 2:2 (Серия А)
22 декември Интер - Милан 1:0 (Серия А)
06 януари Милан - Аталанта 3:0 (Серия А)
12 януари Сасуоло - Милан 4:3 (Серия А)
15 януари Милан - Специя 3:1 (Купа на Италия)

Верона:

08 декември Верона - Аталанта 2:1 (Серия А)
14 декември Катаня - Верона 0:0 (Серия А)
22 декември Верона - Лацио 4:1 (Серия А)
06 януари Удинезе - Верона 1:3 (Серия А)
12 януари Верона - Наполи 0:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Верона

49 срещи
23 победи за Милан
17 равенства
9 победи за Верона
Голова Разлика: 76:53 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145