Ювентус - Сампдория: Торинци ще запишат 12-та поредна победа


Н. Гавазов

Ювентус - Сампдория: Торинци ще запишат 12-та поредна победа

Ювентус - Сампдория
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 18.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Джервасони


Най-стабилният отбор в италианския шампионат, в последния кръг в Каляри установи клубен рекорд по количество поредни победи. Единадесет поредни успеха е разликата между "бианконерите" и останалите участници в Серия А. В Сардиния Ювентус направи пълен обрат в мача без да се напряга много, което е още едно доказателство за дълбочината в състава на Конте. След 19 изиграни мача "Старата дама" е с осем точки пред най-близкия си преследвач Рома, освен това торинци имат 52 пункта и с реални шансове да завършат сезона на кота 100.

Сампдория през миналата седмица победи с 3:0 Удинезе благодарение на дубъла на Едер и попадението на Гасталдело. От пристигането на Михайлович на треньорския пост "моряците" имат само едно поражение - при гостуването си на Наполи. Не само добрата форма на генуезци обаче е повод за безпокойство на Конте, но и това, че Сампдория е най-неудобният противник за Ювентус в последно време. В последните пет мача в Торино "моряците" постигнаха три равенства и една победа. Именно генуезци са последният тим в Серия А, който има победа тук.

Андреа Бардзали и Симоне Пепе се завърнаха, така че Антонио Конте ще има на разположение пълен състав и освен това специалистът спокойно ще може да използва любимата си схема 4-3-3 без да се налага да извършва ротации.

За Сампдория няма да играят наказаните Ненад Крстичич и Роберто Сориано. Педро Обианг се завръща от наказание и вероятно ще започне в опорната зона, което означава, че Ренан ще отиде на пейката. Почти сигурно е, че Михайлович ще използва един нападател и това ще е Едер, като в средата на терена сръбският специалист ще остави трима футболисти.

Мачът няма да бъде лесен за Ювентус и дори може да се превърне в кошмар за торинци. Отчитайки отрицателният опит против Сампдория, по време на последните тренировки Конте отдели особено внимание на тактическите схеми, при това специалистът затвори вратите на стадиона за журналисти, а това показва, че домакините гледат повече от сериозно на утрешния сблъсък.

Гостите също пристигат силно мотивирани и това се усети по време на днешната пресконференция на Михайлович, който не каза, че пристига в Торино за да открадне точка, а категорично заяви, че отборът му идва за победа.

Всичко това показва, че съперниците твърдо са решени да постигнат положителен резултат, което гарантира, че ще станем свидетели на отворен мач, с много битка в средата на терена и вероятно положения за гол. Колкото и симпатично обаче да изглеждат гостите като отбор, логиката сочи, че домакините би трябвало да победят. Това може би няма да стане лесно, но разумният избор ще бъде да се доверим на Ювентус.

Прогноза за: Ювентус - Сампдория 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

15 декември Ювентус - Сасуоло 4:0 (Серия А)
18 декември Ювентус - Авелино 3:0 (Купа на Италия)
22 декември Аталанта - Ювентус 1:4 (Серия А)
05 януари Ювентус - Рома 3:0 (Серия А)
12 януари Каляри - Ювентус 1:4 (Серия А)

Сампдория:

15 декември Киево - Сампдория 0:1 (Серия А)
22 декември Сампдория - Парма 1:1 (Серия А)
06 януари Наполи - Сампдория 2:0 (Серия А)
09 януари Рома - Сампдория 1:0 (Купа на Италия)
13 януари Сампдория - Удинезе 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Сампдория

129 срещи
64 победи за Ювентус
38 равенства
27 победи за Сампдория
Голова Разлика: 214:124 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184