Ювентус - Фиорентина: На ръба на пропастта


.

Ювентус - Фиорентина: На ръба на пропастта

Може би отминаха дните когато Ювентус и Фиорентина бяха вкопчени един в друг в люто съперничетво. Въпреки това в предстоящият мач в събота и двата отбора излизат с еднакви точки и срещата е много важна, особено за торинския отбор.

Изглежда, че Чиро Ферара в момента преживява не особено добър период в своята не толкова дълга кариера. И работа е не само в поражението от Палермо. То и без това беше ясно, че сициалнците със своя обновен състав рано или късно ще изненадат някой от големите отбори. Основният проблем е, че го няма прогреса в отбора, напротив - отбора е на дрейф в обратна посока и се виждат явните проблеми в отбраната, средната линия играе нервно и неакуратно, а нападението е небалансирано. На всичко отгоре сменят и президента. Вярно е, че процедурата е дълга, но винаги когато в една корпорация каквато е "Старата госпожа" се сменя нейната глава, се чувства голяма нервност, а и отборът не е това което сме свикнали да виждаме. Оприличава ли се като гранд сегашния отбор? Ето това тревожи тифозите. Или все пак клубът ще се вземе в ръце и ще започне да побеждава?

Положението във Фиорентина, въпреки тревожните изявления на президента Дела Вале, на които всички свикнаха и не обръщат внимание, е къде по-спокойно. Освен това пред клуба ще се разреши един наболял проблем: агентът на Муту заяви вече, че футболистът си събира багажа, а забавното е, че звездата на отбора Йоветич, даде изявление в което изразява намерението си да не се поддава на други оферти и остава твърдо във Флоренция.

С какви аргументи ще излезе все пак Ювентус? Най-напред нека не забравяме, че отборът си остава фактор на своя терен и с това са длъжни да се съобразяват всички отбори. В допълнение Диего е на 100 процента готов за мача. По принцип този сезон виждаме двете лица на Юве: със Диего и без него. Няма нужда да обсъждаме втория вариант, който е наистина ужасен. Но при първия има шанс да видим отново добрите игри от началото на кампанията, когато отборът прогресираше и всички мислеха, че сезона ще е лесен. Подобрява се и състоянието на Трезеге, който бързо си възвърна формата, а и доброто настроение след изявлението на селекционера на Франция, че ще върне ветерана в отбора. Нека не забравяме също така, че французинът умее да вкарва голове, а точно от това в момента има голяма нужда Юве.

Схемата с която ще излязат домакините е 4-3-1-2 , като отляво на нападението ще си застане Якуинта, а отдясно Амаури. Зад тях веднага Диего, който ще се включва в атаките и несъмнено ще бъде подсигуряван от Фелипе Мело, който ще изпълнява ролята на опорен халф, но при всички положения ще го видим и изтеглен малко по-напред когато отборът атакува. Канаваро и Киелини ще си заемат местата в средата на отбраната. Буфон също ще играе, но проблемите които има с коляното не се знае до колко ще му позволят да покаже майсторството си.

Аргументите, които говорят в полза на Фиорентина са Кристиано Занети и Марко Маркиони - хора, които има какво да доказват на "Старата госпожа". Мотивацията на двамата е пределно голяма в момента, а пък отбраната на противника им е много несигурна, особено по фланговете. Обратното е при виолите и там където действат Варгас и Маркиони е най-силната част в линията на Фиорентина. Също така Джилардино отбеляза хеттрик за националният отбор и в момента е в добро настроение. И накрая- играта на гостите ще бъде спокойна защото те ще са необременени от евентуална загуба и няма да правят трагедии от нея.

Тактическата схема ще ни е добре познатата в гостуванията на отбора: 4-2-3-1, като отпред ще застане Джилардино и веднага зад него Йоветич. По фланговете ще се разположат Гоби и Маркиони и ще се опитат освен да подпомагат Джили, и да осъществяват пробиви по крилата, но всичко ще зависи от това как ще бъдат осигурявани от Занети и Монтоливо.

Младият треньор Чиро Ферара тепърва има да се превръща в маестро. Едва ли ще успее да вдъхне толкова вяра на футболистите си, че да победят "виолетовите", които са в очевиден подем. Предполагам, че Ювентус са на ръба на поражението и могат да се измъкнат с един гол в последния момент - да кажем на Амаури, който отдавна не е вкарвал и постите на които се е отдал не се нравят никак на треньора му. Но да кажем, че религиозният бразилец този път ще вкара и ще докара резултата до равен.

Прогноза за Ювентус - Фиорентина 1:1

Последни 6 мача:

Ювентус: ЗРРППП
Фиорентина: РППЗПП

Коефициенти в bwin:

Ювентус - 1.70
Равен - 3.40
Фиорентина - 5.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
26