Сасуоло - Милан: Без сантименти


Н. Гавазов

Сасуоло - Милан: Без сантименти

Сасуоло - Милан
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 12.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Де Марко

Сасуоло посреща Милан в двубой, който е еднакво важен и за двата отбора. Тимът на Ди Франческо се намира в много лоша серия от четири поредни загуби, а в медийното пространство се появиха слухове, че треньорът ще бъде уволнен, ако неговите възпитаници не постигнат положителен резултат утре. След 18 изиграни мача в Серия А Сасуоло има 14 точки и се намира на 18-то място в класирането, като в последните си четири срещи тимът допусна осем гола и не отбеляза нито един.

Милан ще пътува до Емилия-Романя с надеждата да спаси сезона, който се оказа пълен провал на вътрешната сцена. Новините за предстоящото уволнение на Масимилиано Алегри почти изчезнаха след като специалистът направи изявление през миналия месец, че ще напусне "Сан Сиро" след края на кампанията. Така или иначе треньорът продължава да се намира под огромен натиск, тъй като "росонерите" се намират на безнадеждните 17 точки от третия Наполи и единственият им шанс да успеят да се класират за Лига Европа е да продължат да демонстрират играта, която показаха срещу Аталанта в миналия кръг.

Домакините ще посрещнат своя съперник без контузените Теранова, Масучи, Алексе, Ачерби и наказаният Бианко. Не е ясно дали новото попълнение Ариаудо ще за почне като титуляр, но по-вероятно е Лоренцо да бъде на пейката, което означава, че Марцорати и Антей ще бъдат по фланговете на защитата, а Росини ще застане в средата на отбраната.

Относно Милан, той пристига без контузените Ел Шаарави, Бирса, Абате, Констант и наказаният Али Мунтари. Монтоливо и Балотели се завръщат в стартовия състав, което означава, че Матри и Кристиане ще седнат на пейката заедно с новото попълнение Кейсуке Хонда.

Завръщането на Алегри в Сасуоло (през 2007-2008 година треньорът успешно ръководеше отбора, след което премина в Каляри) едва ли ще бъде съпроводено с някакви носталгични спомени и сантименти. Масимилиано и неговият колектив добре разбират, че мачът срещу аутсайдера е отличен шанс да бъдат спечелени трите точки и възможност тимът да влезе в топ 10 след този кръг. Предполага се, че гостите ще бъдат по-активната страна, докато домакините повече ще се бранят и ще разчитат на контраатаки. И двата съперника са еднакво мотивирани, което ще направи сблъсъка ожесточен, но по-голямата класа на "росонерите" не оставя особени шансове на техния съперник и ако миланци сами не допуснат някакви груби грешки, те би трябвало да контролират хода на срещата и да постигнат победа.

Прогноза за: Сасуоло - Милан 1:3


Последни 5 изиграни срещи:

Сасуоло:

04 декември Аталанта - Сасуоло 2:0 (Купа на Италия)
08 декември Сасуоло - Киево 0:1 (Серия А)
15 декември Ювентус - Сасуоло 4:0 (Серия А)
22 декември Сасуоло - Фиорентина 0:1 (Серия А)
06 януари Дженоа - Сасуоло 2:0 (Серия А)

Милан:

07 декември Ливорно - Милан 2:2 (Серия А)
11 декември Милан - Аякс 0:0 (Серия А)
16 декември Милан - Рома 2:2 (Серия А)
22 декември Интер - Милан 1:0 (Серия А)
06 януари Милан - Аталанта 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Сасуоло - Милан

НЕ СА СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178