Лацио - Интер: Нерадзурите ще започнат годината с победа


Н. Гавазов

Лацио - Интер: Нерадзурите ще започнат годината с победа

Лацио - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 06.01.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Антонио Дамато

Лацио посреща Интер с нов треньорски щаб. Двуседмичният хаос около освобождаването на Владимир Петкович и пристигането на Едуардо Рея приключи вчера като през това време италианският специалист водеше тренировките на тима, въпреки че босненецът официално не бе освободен от своя пост. До тази ситуация се стигна след като столичани спечелиха само един от последните си седем мача, а срещата преди Коледа при гостуването на новака Хелас завърши с фиаско, което изпрати Лацио на 11-то място в класирането с актив от 20 точки.

Интер завърши старата година с много важна победа с 1:0 над Милан, което със сигурност ще се отрази на самочувствието на "нерадзурите". Трябва да кажем обаче, че преди този успех хората на Валтер Мадзари записаха четири мача без победа, а "сухата мрежа" бе първа от ноември насам, което е повод за безпокойство, защото защитата допусна 11 гола в последните си шест мача. В момента Интер се намира на пета позиция, на пет точки от третия Наполи. Впрочем, Мадзари заяви, че отборът му е надминал всички първоначални очаквания, но също така поясни, че в актива на тима е можело да има четири или пет точки в повече.

За домакините няма да играят контузените Раду и Гонзалес, както и наказаният Маури. Не се знае каква схема ще използва Рея, по-вероятно е новият наставник да използва същият стартов състав както при Петкович, така че при постройка 4-2-3-1 ще видим Клозе на върха на атаката и Лулич, Ернанес и Кандрева в подкрепа на немеца.

Интер няма да може да разчита на Киву, Тайдер и Марига, които се борят с различни контузии. Лошата новина е свързана с наказанието на Кампаняро - именно при отсъствието на защитника миланци са склонни да допускат лесни голове. Относно Фреди Гуарин, последните информации са, че се водят преговори с Челси за евентуален трансфер на колумбиеца, но по всичко изглежда, че Мадзари до последно ще използва 27-годишният футболист.

Мачът е много интересен от гледна точка на това, как ще изглежда Лацио при завръщането на Еди Рея. Много често треньорските смени са се оказвали катализатор за добро представяне на отбора, но в дадения случай говорим за управленчески хаос, който може би се е отразил негативно на столичните футболисти. Напълно е вероятно утрешните съперници да не успеят да се победят, но не по-малко логично изглежда и един успех на гостите.

Прогноза за: Лацио - Интер 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

02 декември Лацио - Наполи 2:4 (Серия А)
08 декември Торино - Лацио 1:0 (Серия А)
12 декември Лацио - Трабзонспор 0:0 (Лига Европа)
15 декември Лацио - Ливорно 2:0 (Серия А)
22 декември Верона - Лацио 4:1 (Серия А)

Интер:

01 декември Интер - Сампдория 1:1 (Серия А)
04 декември Интер - Трапани 3:2 (Купа на Италия)
08 декември Интер - Парма 3:3 (Серия А)
15 декември Наполи - Интер 4:2 (Серия А)
22 декември Интер - Милан 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Интер

149 срещи
35 победи за Лацио
53 равенства
61 победи за Интер
Голова Разлика: 236:165 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173