Милан - Аталанта: Росонерите ще отмъстят за миналогодишната загуба


Н. Гавазов

Милан - Аталанта: Росонерите ще отмъстят за миналогодишната загуба

Милан - Аталанта
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 06.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

Милан - Аталанта е двубой между два съперника, които е намират в долната част на таблицата за класиране, като само една точка разделя двата отбора. Приликите между миланци и бергамци не свършват дотук - те записаха идентични лоши резултати в последните си мачове от стара година и сега ще се опитат да започнат новата година по-различно, отколкото завършиха предишната.

Милан влиза в двубоя само с една победа от последните си пет срещи. "Росонерите" са на 13-то място в класирането, като поражението в дербито с Интер лиши колектива на Масимилиано Алегри от възможността да посрещне Коледа в първата половина на таблицата.

Аталанта от своя страна влиза в мача в серия от три срещи без победа и сега отборът се намира на 15-то място в класирането, на 4 точки от опасната зона. В последния си двубой преди Коледа бергамци също претърпяха поражение и също като утрешния си съперник (в мача с Интер) играха добре през първото полувреме и влошиха представянето си след почивката.

Паузата помогна на Милан да реши някои от кадровите си проблеми и сега в лазарета на "росонерите" се намират само Ел Шаарави, Бирса и Абате. Новото попълнение Кейсуке Хонда ще изгледа срещата от трибуната, докато Адил Рами е включен в заявката, но ще започне срещата от пейката.

Стефано Колантуоно няма да може да разчита на четирима футболисти, като всички те са защитници - Йепес, Скалони, Белини и Лучини, а това означава, че най-вероятно Милиячо ще играе в центъра на защитата.

Миналата година срещата тук завърши с победа за Аталанта и сега очакванията са "росонерите" да хвърлят всички усилия, за да отмъстят за неблагоприятния тогава резултат. Предполага се, че домакините ще бъдат по-активния отбор, докато гостите ще разчитат повече на контраатаки. Логиката сочи, че най-разумно ще бъде да се доверим на Милан.

Прогноза за: Милан - Аталанта 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

01 декември Катаня - Милан 1:3 (Серия А)
07 декември Ливорно - Милан 2:2 (Серия А)
11 декември Милан - Аякс 0:0 (Серия А)
16 декември Милан - Рома 2:2 (Серия А)
22 декември Интер - Милан 1:0 (Серия А)

Аталанта:

01 декември Аталанта - Рома 1:1 (Серия А)
04 декември Аталанта - Сасуоло 2:0 (Купа на Италия)
08 декември Верона - Аталанта 2:1 (Серия А)
15 декември Дженоа - Аталанта 1:1 (Серия А)
22 декември Аталанта - Ювентус 1:4 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Аталанта

104 срещи
48 победи за Милан
37 равенства
19 победи за Аталанта
Голова Разлика: 172:99 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178