Интер - Милан: Равностоен мач, с много борба


Н. Гавазов

Интер - Милан: Равностоен мач, с много борба

Интер - Милан
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 22.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени


Главният мач на европейския уикенд ще се състои на миланския стадион "Сан Сиро" с участието на двата ломбардийски отбора от един град. С поредното дерби делла Мадонина ще завърши календарната година в италианския елит - едва ли организаторите на програмата можеха да измислят по-ефектен начин да го направят. Иначе, утрешният сблъсък ни дава много поводи за размисъл.

Интер претърпя поражение през миналата седмица - първо в последните си девет мача - но по-лошото е, че всички четири топ отбора в класирането спечелиха точки, което отдалечи "нерадзурите" от конкурентите и сега колективът на Валтер Мадзари се намира на два пункта от четвъртия Фиорентина и на седем от третия Наполи. В същото време се появиха първите спекулации около бъдещето на наставника на Интер. Точно така. Мадзари се ползваше с имунитет по време на работата си в Неапол, но тази седмица Gazzetta dello Sport напомни, че президентът Ерик Тохир обмисля вариант за треньорска смяна.

Относно Милан, там вече никой не обръща внимание на митичното уволнение на Масимилиано Алегри и едва ли и наставникът на "росонерите" вече се впечатлява от разговорите около своето бъдеще, а медиите дори спряха да изпадат в еуфория от подобни слухове. Иначе, Милан се намира в серия от седем мача без загуба във всички турнири, специално в Серия А броят е 5. Тук веднага ще направим уточнението, че става дума за четири равенства и само една победа - резултати, които едва ли радват феновете на тима. Сега Милан се намира на десето място в класирането, на колосалните 16 точки от топ 3 - "росонерите" са по-близо до зоната на изпадащите, отколкото например до топ 6.

За Интер няма да играят Киву, Млито, Самуел и Марига, които са контузено. Рикардо Алварес изтърпява наказание. Това означава, че най-вероятно в средата на терена ще бъдат Матео Ковачич и Тайдер. Гуарин ще се разположи зад самотния нападател, който ще бъде Родриго Паласио.

Излишно е да казваме, че Алегри не може да разчита на близо цял отбор. Контузени са Ел Шаарави, Амелия, Бирса, Силвесре, Робиньо, Абате и Емануелсон. Наказан е Монтоливо. Отсъствието на капитана означава, че вероятно треньорският щаб на "росонерите" ще премине към схема 4-3-1-2 с Кака зад двамата нападатели Мари и Балотели.

За първи път от 2010 година насам, в навечерието на миланското дерби фаворит изглежда Интер. Това обаче не отнема всички минуси в играта на "нерадзурите" в последните им мачове. Най-ярко те се видяха в двубоя с Наполи, когато защитниците на Валтер Мадзари допуснаха груби грешки. Специално за утрешния мач ще отбележим, че най-добрият дрибльор в състава на Интер ще отсъства и това е само в тежест на "нерадзурите. Поглеждайки обаче към Милан и по-специално в защитата, която е много близо до понятието хаос, може би феновете на Интер ще бъдат малко по-спокойни. За отсъствието на водещия плеймейкър Монтоливо казахме по-горе, а нека да уточним, че въпросът с вратаря остава открит - дали Абиати е дошъл на себе си?

Всичко казано до тук ни кара да предположим, че ще станем свидетели на равностоен мач, с много борба, а победител ще бъде този отбор, който допусне най-малко грешки в отбрана.

Прогноза за: Интер - Милан 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

24 ноември Болоня - Интер 1:1 (Серия А)
01 декември Интер - Сампдория 1:1 (Серия А)
04 декември Интер - Трапани 3:2 (Купа на Италия)
08 декември Интер - Парма 3:3 (Серия А)
15 декември Наполи - Интер 4:2 (Серия А)

Милан:

26 ноември Селтик - Милан 0:3 (Шампионска лига)
01 декември Катаня - Милан 1:3 (Серия А)
07 декември Ливорно - Милан 2:2 (Серия А)
11 декември Милан - Аякс 0:0 (Серия А)
16 декември Милан - Рома 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Милан

210 срещи
75 победи за Интер
62 равенства
73 победи за Милан
Голова Разлика: 289:285 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208