Наполи - Интер: Тежък мач и за двата отбора


Н. Гавазов

Наполи - Интер: Тежък мач и за двата отбора

Наполи - Интер
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 15.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

Това е вторият от двата топ мача на италианския уикенд. Също така трябва да кажем, че едва ли можеше да се намери най-доброто време за среща между тези съперници. В последния кръг на Серия А "адзурите" и "нерадзурите" завършиха мачовете си при резултат 3:3. Неаполитанците на свой терен изпуснаха да победят Удинезе, въпреки двата гола на Горан Пандев и въпреки факта, че в момента "фриулци" по различни причини се представят по-слабо от миналата година. Така в последните си пет мача във вътрешното първенство неаполитанският отбор постигна само две победи, загуби домакинството си на Парма, а това моментално се отрази върху класирането на тима - колективът на Рафа Бенитес запази третото място, но се отдалечи на осем точки от върха и на четири от втория Рома. По-обидно е представянето на Наполи на европейската сцена - италианският отбор събра 12 точки в своята група от Шампионска лига, но бе принуден да напусне съревнованието заради допълнителни показатели, а в същото време за плейофите се класираха тимове, които имат много по-малко точки, но заради слабата конкуренция в квартетите си продължават напред.

Интер нямаше главоболия с изиграване на допълнителни мачове и хората на Валтер Мадзари имаха възможността да си починат в средата на седмицата. Миналият уикенд миланци направиха едно вълнуващо 3:3 срещу Парма, но освен страничните почитатели на италианския футбол, този резултат едва ли е повод за радост сред тези, които обичат Интер. Положителното в досегашното представяне на "нерадзурите" е това, че отборът няма загуба в деветте си последни мача от Серия А. Лошото са многото равенства, които засега оставят тима на четвърто място в класирането, на четири точки от третия Наполи.

Зунига, Место и Хамшик са контузени от Наполи. Това означава, че Горан Пандев ще запази своята позиция зад Гонсало Игуаин. Предполага се, че Мертенс е фаворит пред Инсине за място на фланга, както и това, че Кайехон ще започне титуляр.

Днес се разбра, че Милито продължава да се възстановява от контузията си. Аржентинецът реши здравословните си проблеми, но ще остане извън групата като предохранителна мярка. В лазарета се намират Самуел, Марига и Киву. Икарди се завърна в строя, но едва ли той ще започне мача.

Двата тима започнаха добре сезона, но след това започнаха да губят точки и то в мачове, в които не би трябвало да имат проблеми. В този смисъл ситуацията в Наполи и Интер е идентична - фенове и ръководство очакват от своите отбори да подобрят резултатите си. Домакините влизат в мача по-изтощени от своя противник и това предполага, че срещата ще бъде равностойна, с много положения пред двете врати, което се обуславя от изповядвания от Наполи и Интер стил на игра. Трудно е да кажем, че Интер може да победи, ако говорим за победител, по-вероятно е трите точки да бъдат спечелени от домакините, но най-голяма е вероятността утрешните съперници да не успеят да се победят.

Прогноза за: Наполи - Интер 3:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

23 ноември Наполи - Парма 0:1 (Серия А)
26 ноември Борусия Дортмунд - Наполи 3:1 (Шампионска лига)
02 декември Лацио - Наполи 2:4 (Серия А)
07 декември Наполи - Удинезе 3:3 (Серия А)
11 декември Наполи - Арсенал 2:0 (Шампионска лига)

Интер:

09 ноември Интер - Ливорно 2:0 (Серия А)
24 ноември Болоня - Интер 1:1 (Серия А)
01 декември Интер - Сампдория 1:1 (Серия А)
04 декември Интер - Трапани 3:2 (Купа на Италия)
08 декември Интер - Парма 3:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Интер

140 срещи
42 победи за Наполи
32 равенства
66 победи за Интер
Голова Разлика: 220:151 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184