Алегри ще се завърне в родния Ливорно с победа


Н. Гавазов

Алегри ще се завърне в родния Ливорно с победа

Ливорно - Милан
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 07.12.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Гуида

Ливорно за втори пореден път приема един от грандовете на италианския футбол - събитие, което няма как да не радва местните привърженици на футбола, които обаче след завръщането на тима в елита, станаха свидетели само на две победи на своя тим, а това поставя под угроза оцеляването на тосканския колектив в Серия А. Още по-обезпокоителни са последните резултати на Ливорно - три мача, три загуби и голова разлика 0:7. Така отборът се озова на 17-то място, с еднакъв брой точки с 16-я Болоня и само три повече от последния Катания.

Милан изглежда, че забравя последните си нещастия - по отношение на представянето на тима и управленческата криза в клуба. След впечатляващата победа с 3:0 над Селтик в Шампионска лига, "росонерите" успяха да спечелят гостуването си и на Катания и така колективът на Масимилиано Алегри се изкачи на осмото място в класирането, но на цели десет точки от петия Фиорентина.

Домакините са без контузените Рубен Бота и Кристиано Пикини. Добрата новина е завръщането на Андреа Лучи, който ще заеме мястото си в средата на терена, а това ще позволи на Леандро Греко да премине на по-предна позиция.

Гостите продължават да бъдат с пълен лазарет - там се намират Матиас Силвестре, Робиньо, Мунтари, Пацини, Марко Амелия, Жакардо и Игнацио Абате. Хубавото е, че Матиа де Шилио и Стефан ел Шаарави се завърнаха към тренировки. Може би Даниеле Бонера ще се премести на десния фланг на защитата, като други промени не се очакват.

"Росонерите" са начело в класациите по задържане и контрол на топката, така че точно това би трябвало да очакваме в мача им с Ливорно. Като добавим и нападателната мощ на миланци, домакините могат да се надяват на чудо, за да победят своя именит противник. Най-вероятно Масимилиано Алегри ще ознаменува завръщането си в родния град с победа, което ще е добър импулс за тима преди мача с Аякс следващата седмица.

Прогноза за: Ливорно - Милан 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ливорно:

30 октомври Ливорно - Торино 3:3 (Серия А)
03 ноември Ливорно - Аталанта 1:0 (Серия А)
09 ноември Интер - Ливорно 2:0 (Серия А)
24 ноември Ливорно - Ювентус 0:2 (Серия А)
01 декември Киево - Ливорно 3:0 (Сеиря А)

Милан:

10 ноември Киево - Милан 0:0 (Серия А)
16 ноември Йънг Бойс - Милан 1:3 (Приятелска среща)
23 ноември Милан - Дженоа 1:1 (Серия А)
26 ноември Селтик - Милан 0:3 (Шампионска лига)
01 декември Катаня - Милан 1:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ливорно - Милан

40 срещи
8 победи за Ливорно
14 равенства
18 победи за Милан
Голова Разлика: 69:45 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179