Катания - Милан: Росонерите са по-близо до успеха


Н. Гавазов

Катания - Милан: Росонерите са по-близо до успеха

Катания - Милан
Стадион: "Анджело Масимино", Катания
Дата: 01.12.2013г.
Час: 13:30
Съдия: Никола Рицоли

Катания посреща Милан в мач от 14-я кръг на Серия А. Двубоят е от изключително голямо значение за двата тима, които изпитват неистова нужда от точки, като срещата ще даде отговор на въпроса: излиза ли Милан от кризата.

Сицилианският колектив в миналия кръг на италианския шампионат претърпя голямо поражение в Торино, след което отново се заговори, че "слоновете" са неспособни да излязат от зоната на изпадащите през този сезон. Последните резултати на тима наистина натъжават феновете - само една победа в последните седем мача изпратиха тима на последното място в класирането - но надеждата умира последна, а тя е свързана и с назначаването на новия треньор Джиджи Ди Канио.

Милан е без победа в последните си седем срещи в Серия А, като фиаското достигна своя апогей по време на срещата с Дженоа, в която "росонерите" не успяха да победят "грифоните" на собствения си стадион, а Марио Балотели за втори път в кариерата си изпусна дузпа. В сряда обаче Милан помете Селтик в Шотландия в мач от Шампионската лига, като преди този мач Кака заяви, че срещата може да се превърне в поврат в представянето на Милан през сезона. Сега остава да видим дали бразилецът ще се окаже прав.

Домакините са без контузените Иско, Алмирон, Бергесио и Белучи, така че със сигурност може да кажем, че ще видим същия състав, който игра в Торино.

За Милан няма да играят Робиньо, Мексес, Мунтари, Пацини, Се Шилио, Амелия, Жакардо и Абате - всички те са контузени. Сапата е наказан, с което главоболията за треньора се увеличават. Очаква се завръщането на Ел Шаарави, след като Масимилиано Алегри обеща, че ще позволи на нападателя да играе едно полувреме.

Интересен мач се очаква в неделя по обед. И двата тима имат ужасен старт и освен това са сполетени от унищожителни контузии. Милан разполага с добро нападение, но проблемна защита, която трябва да се справи с първоначалните набези на домакините, а след това играта да се успокои. Фаворит в мача си остават гостите - със своя по-голям опит и ентусиазъм от победата на Селтик, "росонерите" са по-близо до успеха, отколкото техният съперник.

Прогноза за: Катния - Милан 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Катания:

27 октомври Катания - Сасуоло 0:0 (Серия А)
30 октомври Ювентус - Катания 4:0 (Серия А)
02 ноември Наполи - Катания 2:1 (Серия А)
09 ноември Катания - Удинезе 1:0 (Серия А)
24 ноември Торино - Катания 4:1 (Серия А)

Милан:

06 ноември Барселона - Милан 3:1 (Шампионска лига)
10 ноември Киево - Милан 0:0 (Серия А)
16 ноември Йънг Бойс - Милан 1:3 (Приятелска среща)
23 ноември Милан - Дженоа 1:1 (Серия А)
26 ноември Селтик - Милан 0:3 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Катания - Милан

34 срещи
3 победи за Катания
13 равенства
18 победи за Милан
Голова Разлика: 67:27 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197