Ливорно - Ювентус: Шампионите ще спечелят трите точки


Н. Гавазов

Ливорно - Ювентус: Шампионите ще спечелят трите точки

Ливорно - Ювентус
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 24.11.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Давиде Маса


Ливорно посреща Ювентус в двубой от 13-я кръг на Серия А и с този мач ще бъде поставено началото на една тежка серия за тосканците, която ще продължи до втората половина на януари. В кръга преди международната пауза Ливорно загуби гостуването си на Интер и се свлече на 15-то място в класирането на три точки от опасната зона. Трябва да кажем обаче, че преди това поражение новакът завърши наравно с Торино и победи Аталанта, показвайки добра игра, нещо, което направи и при загубите от Сампдория и Болоня.

Ювентус след загубата от Фиорентина записа четири поредни победи, отбелязвайки 10 гола и запазвайки мрежата си чиста. Преди паузата в шампионата "бианконерите" пометоха с 3:0 Наполи, като попаденията отбелязаха Фернандо Йоренте, Андреа Пирло и Пол Погба. Така торинци успяха да се доближат на точка до лидера Рома, подлагайки вълците на още по-голям натиск.

Домакините ще са без контузените Бота и Биаджианти, а Паулиньо и Де Лучия изтърпяват наказания. Отсъствието на водещия нападател ще накара Давиде Никола да използва схема на игра 3-5-1-1с Емегара отпред и подкрепен отзад от Греко.

Главна тема на европейската седмица бе катастрофалното състояние на отбраната на Борусия Дортмунд, но интересно защо се пропуска кадровото положение на защитата на Ювентус, в чиито лазарет се намират най-добрите бранители на тима. Лихтщайнер отдавна е на болничното легло, Бардзали изпитва мускулни проблеми, а Бонучи и Огбоня са наказани. Освен тях, Пепе съшо е извън мача заради травма, а мускулните проблеми на Исла ще го оставят най-малкото извън титулярния състав.

Както предполагат повечето италиански специалисти, Ювентус е фаворитът в мача, но това едва ли би изненадал някого, защото шампионите и с редица кадрови проблеми имат достатъчно качество, за а вземат трите точки. Само ще допълним, че не изключено и двата тима да си отбележат гол, особено в светлината на променената защита на гостите.

Прогноза: Ливорно - Ювентус 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Ливорно:

20 октомври Ливорно - Сампдория 1:2 (Серия А)
27 октомври Болоня - Ливорно 1:0 (Серия А)
30 октомври Ливорно - Торино 3:3 (Серия А)
03 ноември Ливорно - Аталанта 1:0 (Серия А)
09 ноември Интер - Ливорно 2:0 (Серия А)

Ювентус:

27 октомври Ювентус - Дженоа 2:0 (Серия А)
30 октомври Ювентус - Катаня 4:0 (Серия А)
02 ноември Парма - Ювентус 0:1 (Серия А)
05 ноември Ювентус - Реал Мадрид 2:2 (Шампионска лига)
10 ноември Ювентус - Наполи 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ливорно - Ювентус

40 срещи
4 победи за Ливорно
10 равенства
26 победи за Ювентус
Голова Разлика: 93:38 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194