Ювентус - Наполи: Бианконерите изглеждат по-силни и стабилни


Н. Гавазов

Ювентус - Наполи: Бианконерите изглеждат по-силни и стабилни

Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 10.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Главното събитие на кръга в италианската Серия А ще се състои в Торино, където няколко дни по-рано Ювентус с фантастична игра (може би най-добрата от началото на сезона) завърши наравно срещу Реал Мадрид. Този път противник на "бианконерите" ще бъде Наполи, който има твърдото намерение през тази кампания да се бори за титлата.

Какво е състоянието на Ювентус? Преди две седмици торинци попаднаха в сериозен "свредел", но шампионите се завърнаха на пистата с три поредни победи в Серия А, при това хората на Антонио Конте не допуснаха гол във вратата си и съкратиха изоставането си от Рома на само три точки, което е нищо на фона на оставащите мачове във вътрешния шампионат. Относно главния турнир на континента, там "бианконерите" подобриха шансовете си за излизане от групата, най-важното е, че всичко е в ръцете на италианския отбор.

Идентична е ситуацията с Наполи, който в средата на миналия месец загуби гостуването си на Рома, но след това записа пет поредни победи във всички турнири. В последния кръг на Серия А "партенопеите" победиха Катания с 2:1, което оставя неаполитанци също на три точки от лидера, а в Шампионска лига Наполи е на върха в групата си с равен брой точки с Арсенал, изпреварвайки Борусия Дортмунд и Олимпик Марсилия.

Симоне Пепе и Стефан Лихтщайнер няма да могат да играят за Ювентус заради контузии. Вероятно атаката ще се води от все по-намиращият своята форма Фернандо Йоренте и Карлос Тевес. Може би Конте ще се върне към схемата 3-5-2, заради травмата на Касерас, което означава, че в защита ще видим Киелини, Бонучи и Бардзали, а в полузащитата Исла.

Наполи пристига без Хуан Зунига, Джандоменико Место и Мигел Бритос, но в строя се завръща Кристиан Маджо, който изтърпяваше наказание. Предполага се, че Федерико Фернандес ще замени Бритос в центъра на защитата.

Очакванията са за открит и нападателен футбол - Ювентус успя да вкара поне два гола в 6 от последните си 7 мача срещу Наполи във всички състезания, а неаполитанците отбелязаха поне две попадения в 5 от последните си 6 срещи в Серия А. Определено на "Ювентус Арена" ще има битка, въпросът е доколко мачовете в средата на седмицата ще повлияят върху физическото състояние на футболистите. В този смисъл победител в утрешната среща най-вероятно ще бъде този тим, който покаже и по-голяма физическа мощ. Ранен гол ще даде възможност на вкаралия попадението да играе по-спокойно и да контролира събитията на терена. Кой ще е това - ще разберем утре, но отборът на Ювентус изглежда по-силен и по-стабилен във всички линии.

Прогноза за: Ювентус - Наполи 1:0


Ювентус - Наполи


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

23 октомври Реал Мадрид - Ювентус 2:1 (Шампионска лига)
27 октомври Ювентус - Дженоа 2:0 (Серия А)
30 октомври Ювентус - Катаня 4:0 (Серия А)
02 ноември Парма - Ювентус 0:1 (Серия А)
05 ноември Ювентус - Реал Мадрид 2:2 (Шампионска лига)

Наполи:

22 октомври Марсилия - Наполи 1:2 (Шампионска лига)
27 октомври Наполи - Торино 2:0 (Серия А)
30 октомври Фиорентина - Наполи 1:2 (Серия А)
02 ноември Наполи - Катаня 2:1 (Серия А)
06 ноември Наполи - Марсилия 3:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Ювентус - Наполи

148 срещи
68 победи за Ювентус
49 равенства
31 победи за Наполи
Голова Разлика: 226:163 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.72
Равен - 3.60
Наполи - 4.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147