Наполи с трудна, но важна победа над Фиорентина (видео)


В. Мухарски

Наполи с трудна, но важна победа над Фиорентина (видео)

С човек по-малко Наполи победи при визитата си Фиорентина с 2:1, като успехът позволи на "виолетовите" да се задържат на второто място в Серия А. Играчите на Рафаел Бенитес поведоха още в 11-ата минута с попадение на Хосе Кайехон след асистенция на другия бивш играч на Реал Мадрид - Гонсало Игуаин.

Домакините изравниха чрез попадение от дузпа на Джузепе Роси в 28-ата минута. Реферът посочи бялата точка, след като Стефан Савич бе изблъскан при борба за висока топка и се строполи на тревата.

В 37-ата минута Драйс Мертенс направи хубав пробив в пеналтерията и прати топката във вратата на Нето за втори път - 1:2. Фиорентина упражни натиск след почивката, но така и не успя да стигне до нов гол. "Виолетовите" дори останаха с човек повече на терена след изгонването на Кристиан Маджо за втори жълт картон в 79-ата минута.

В добавеното време на срещата Хуан Куардадо пробва да симулира за дузпа и също получи втори жълт картон, като по този начин възстанови численото равенство на терена. След този успех Наполи има 25 точки в актива си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
190