Ювентус ще загуби точки срещу Фиорентина


Н. Гавазов

Ювентус ще загуби точки срещу Фиорентина

Фиорентина - Ювентус
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 20.10.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Историята на омразата между Фиорентина и Ювентус във Флоренция не е толкова стара както много други забележителни особености на италианския футбол, но в столицата на Тоскана много добре си спомнят за деня, в който Роберто Баджо се съгласи да премине в лагера на "бианконерите", след което "Старата дама" бе обявена за основен враг на "виолетовите". Интересното е, че когато Фиорентина играе в Торино скалата на ненавистта не е толкова висока, докато във Флоренция нещата стоят по съвсем друг начин. Годините не изгладиха враждата - за това не помогнаха нито съвместните мероприятия на ръководствата на двата клуба, нито дипломатическите мисии - феновете останаха между двете страни на барикадата, а на мачовете между тези два тима присъствието на карабинери е по-голямо от обичайното.

Именно в такава обстановка ще се проведе утрешната среща Фиорентина - Ювентус, която е част от програмата на осмия кръг на Серия А. Иначе разположението на силите преди двубоя не говори в полза на "виолетовите", които се намират в лоша серия от три мача без победа, а това изпрати тима на шесто място в класирането със само 12 точки в своя актив.

Ювентус от своя страна е с четири поредни победи, включително при гостуването си на Киево и домакинството на Милан. Отборът на Антонио Конте не показва футболът, който демонстрираше през миналия сезон и успехите идват много трудно, често след съдийски грешки, но така или иначе "бианконерите" имат в своя актив 19 точки, намирайки се на пет пункта от лидера Рома.

Винченцо Монтела най-накрая ще има на разположение двете си крила Паскуал и Куадрадо, но специалистът продължава да не разчита на контузените Гомес, Хегаци, Ребич и Писаро. Вероятно Амброзини ще замени Давид Писаро в средата на терена, а Роси ще вод атаката.

Пепе, Касерас и Куалиарела са контузени, засега състоянието на Вучинич се оценява, но по-вероятно е Мирко да не играе и да бъде пазен за двубоя с Реал Мадрид в Шампионска лига. В нападение Конте може би ще предпочете Джовинко да си партнира с Тевес, което предполага, че Йоренте ще отиде на пейката. Може би участие в мача няма да вземе Видал, който закъсня да се завърне след международната пауза, чилиецът е заплашен и от глоба. Лихтщайнер се възстанови от травмата си, но швейцарецът ще бъде пазен за мача с Реал Мадрид.

Ювентус е непобеден в 35 от последните си 38 гостувания в Серия А. Фиорентина няма загуба в 24 от последните си 26 мача в Серия А. Този език на статистиката означава, че трябва да очакваме много равностоен и здрав мач, а добавяйки и горещите трибуни, празникът за почитателите на италианския футбол е гарантиран. Предполага се, че Юве е лек фаворит в сблъсъка и няма да бъде прието като изненада, ако шампионите победят, но нека не забравя и това, че през следващата седмица колективът на Конте е изправен пред тежък мач против Реал Мадрид, а това би могло да отклони вниманието на "бианконерите" от сблъсъка с Фиорентина. Във връзка с това, напълно логично изглежда срещата на "Артемио Франки" да завърши без победител.

Прогноза за: Фиорентина - Ювентус 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

22 септември Аталанта - Фиорентина 0:2 (Серия А)
26 септември Интер - Фиорентина 2:1 (Серия А)
30 септември Фиорентина - Парма 2:2 (Серия А)
03 октомври Днепър - Фиорентина 1:2 (Лига Европа)
06 октомври Лацио - Фиорентина 0:0 (Серия А)

Ювентус:

22 септември Ювентус - Верона 2:1 (Серия А)
25 септември Киево - Ювентус 1:2 (Серия А)
29 септември Торино - Ювентус 0:1 (Серия А)
02 октомври Ювентус - Галатасарай 2:2 (Шампионска лига)
06 октомври Ювентус - Милан 3:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Ювентус

154 срещи
31 победи за Фиорентина
51 равенства
72 победи за Ювентус
Голова Разлика: 262:165 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 3.50
Равен - 3.30
Ювентус - 2.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257