Играчите в Серия А смятат Балотели за надценен футболист


Н. Гавазов

Играчите в Серия А смятат Балотели за надценен футболист

Италианският La Gazzetta dello Sport проведе анкета за най-актуалните тенденции в съвременния футбол сред 50 футболисти от Серия А. Всички участници в питането останаха анонимни, но днес авторитетното издание публикува данните от анкетата. Според получената информация, оказва се, че нападателят на Милан Марио Балотели е сред най-надценените футболисти от Серия А. В челото на стози списък влизат също така полузащитникът на Сасуоло Езекиел Шелото и нападателят на Интер Мауро Икарди ( и тримата събират по 8% от гласовете).

Относно дискриминацията във футбола, 36% от запитаните признават, че редовно чуват расистки обиди сред футболистите, което би трябвало да заинтригува италианските футболни власти. Също така става ясно, че ако един от съотборниците обяви своята нетрадиционна сексуална ориентация, своето отношение към него ще си променят 34% от футболистите. 66% от запитаните са отбелязали, че ще продължават да си общуват с този футболист.

Най-популярен сред треньорите в Серия А е Антонио Конте (Ювентус) - под негово ръководството желаят да работят 32% от анкетираните. На второ място е наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела с 18% от гласовете.

За най-добър защитник в Серия А е признат Джорджо Киелини (Ювентус) - 44 % от играчите смятат, че с него е най-трудно да се води борба в Серия А. На второ място е Андреа Бардзали също от Ювентус, а трети е Паоло Канаваро от Наполи.

 

  Сподели
166