Ювентус - Милан: Росонерите няма да надскочат себе си


Н. Гавазов

Ювентус - Милан: Росонерите няма да надскочат себе си

Ювентус - Милан
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 06.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Битката между северните грандове на италианския футбол ще стане главно събитие на седмия кръг на Серия А. Мачът идва няколко дни след като двата тима играха в Шампионска лига - Ювентус при домакинството си на Галатасарай успя да спечели само точка. При това "бианконерите" бяха принудени да догонват в резултата, а в края на мача, при резултат 2:2 "Старата дама" беше на прага да загуби мача, и то срещу отбор, който мислеше единствено за равенството.

Много по-печално можеше да завърши срещата на Милан. "Росонерите" се спасиха благодарение на арбитъра от Швеция Йонас Ериксон, който в последните минути на двубоя в Амстердам отсъди несъществуваща дузпа срещу Аякс. Тази грешка на рефера позволи на Милан да събере четири точки от двата си мача. Отборът на Антонио Конте има само две спечелени точки и два предстоящи двубоя срещу Реал Мадрид.

В Серия А обаче нещата са съвсем различни. Ювентус е трети в класирането с пет победи и едно равенство, на пет пункта от лидера Рома. В предишния кръг "бианконерите" спечелиха торинското дерби, но трябва да признаем, че единственият гол в мача дойде след засада на Тевес, която реферите пропуснаха да отбележат.

Милан също постигна минимална, измъчена победа срещу Сампдория, като единственото попадение отбеляза Бирса в 46-та минута. Това сложи край на черната серия на "росонерите" от три мача без успех и ги изпрати на 10-то място, но със само осем точки в актива.

Домакините ще бъдат без контузените Пепе, Касерас, Рубиньо, както и без Лихтщайнер и Вучинич, които не успяха да се възстановят от травмите си в мача срещу Галатасарай. Много е вероятно Погба да не започне срещата и Антонио Конте да заложи в средата на терена на Маркизио, Пирло и Видал.

Относно Милан, едва ли някой би искал да е на мястото на Масимилиано Алегри. Треньорът не може да разчита на Пацини, Бонера, Де Шилио, Ел Шаарави, Силвестре, Кака и Бирса, които се борят с различни травми. Последната глупост на Балотели пък отслаби атакуващата линия на "росонерите". Вероятно Робиньо и Матри ще са начело на нападението, като отзад ще бъдат подкрепяни от Монтоливо.

От гледна точка на потенциала, формата и дълбочината на състава, Ювентус трябва да спечели този мач без много усилия. Милан продължава да бъде един от претендентите за топ 3, но в момента "росонерите" страдат от много контузени футболисти, което ще повлияе върху постигането на техните задачи. Може пък предизвикателството на дербито да събуди гордостта на Милан и да накара играчите на този отбор да се опитат да надскочат себе си - това ние няма как да разберем. Почти е сигурно обаче, ( колкото и неприятно да прозвучи на феновете на най-успешния италиански отбор в Европа), че това едва ли ще е достатъчно за гостите да си тръгнат непобедени от Торино.

Прогноза за: Ювентус - Милан 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

17 септември ФК Копенхаген - Ювентус 1:1 (Шампионска лига)
22 септември Ювентус - Верона 2:1 (Серия А)
25 септември Киево - Ювентус 1:2 (Серия А)
29 септември Торино - Ювентус 0:1 (Серия А)
02 октомври Ювентус - Галатасарай 2:2 (Шампионска лига)

Милан:

18 септември Милан - Селтик 2:0 (Шампионска лига)
22 септември Милан - Наполи 1:2 (Серия А)
25 септември Болоня - Милан 3:3 (Серия А)
28 септември Милан - Сампдория 1:0 (Серия А)
01 октомври Аякс - Милан 1:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Ювентус - Милан

169 срещи
61 победи за Ювентус
58 равенства
50 победи за Милан
Голова Разлика: 244:222 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.57
Равен - 4.00
Милан - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140