Интер - Рома: Битка между треньорите


Н. Гавазов

Интер - Рома: Битка между треньорите

Интер - Рома
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 05.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

По принцип, главният мач на седмия кръг на Серия А се смята, че е срещата между Ювентус и Милан, но на практика, именно двубоят между Интер и Рома в Милано е по-важен от турнирна гледна точка. Двата тима стартираха успешно през новия сезон, надминавайки предварителните прогнози, като специално за "римските вълци" ще кажем, че те биха всички вътрешни рекорди.

Интер спечели четири мача и завърши наравно в два - при домакинството си на Ювентус и при гостуването си на Каляри миналата седмица, което се прие за изненадващо. Впрочем, "нерадзурите" бяха много близо до успеха, но попадението на Найнголан в 83-та минута отне от символичните гости двете точки, лишавайки ги от възможността да се изкачат на второто място. Сега Интер остава на четвърта позиция в таблицата за класиране, на четири пункта от върха и на два от Наполи и Ювентус.

Шест победи в шест мача, седемнадесет отбелязани гола (!) и най-добрата отбрана в Европа с един допуснат гол. Това е новата Рома на Руди Гарсия, който има амбицията да върне тима в турнирите под егидата на УЕФА. Миналият кръг поредната жертва на столичани стана Болоня, като само за четвърт час бяха снети всички въпросителни относно победителя в мача.

Относно кадровите въпроси в двата отбора, за Интер няма да играят Санети, Каризо и Киву, които лекуват дълговременни контузии. Ако Джонатан бъде оставен да почива, тогава Нагатомо ще започне на десния фланг, а Перейра отляво. Очаква се Ковачич да започне в средата на терена, а Тайдер да отиде на пейката.

Рома е без контузените Майкон, Дестро, Романьоли и Брадли. Вероятно Торосидис ще замени бразилеца на десния фланг на защитата. Предполага се, че Руди Гарсия няма да променя тактическата постройка на своя отбор и ще започне с 4-3-3 с Флоренци, Тоти и Жервиньо начело на атаката. Може би Ляич ще отиде на пейката.

В шест последни мача от шампионата на Серия А Интер постигна само една победа срещу Рома. Тя стана факт на шести февруари 2011 година. В същото време в три от последните мачове Рома записа уверени победи над Интер - с 3:1 и с 4:0. Всичко казано по-горе, плюс това, че столичани са лидери в класирането с невероятни показатели прави гостите фаворит в сблъсъка. На книга поне е така, но в действителност? Това ще разберем тази вечер, когато новите треньори ще се опитат да представят своите идеи на терена. Очакванията са за равностойна битка и с много атаки към двете врати. Може да звучи шаблонно, но победител ще е този колектив, който успее максимално да се възползва от положенията си. А дали Интер не си е взел поука от мача с Ювентус?

Прогноза за: Интер - Рома 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

01 септември Катаня - Интер 0:3 (Серия А)
14 септември Интер - Ювентус 1:1 (Серия А)
22 септември Сасуоло - Интер 0:7 (Серия А)
26 септември Интер - Фиорентина 2:1 (Серия А)
29 септември Каляри - Интер 1:1 (Серия А)

Рома:

01 септември Рома - Верона 3:0 (Серия А)
16 септември Парма - Рома 1:3 (Серия А)
22 септември Рома - Лацио 2:0 (Серия А)
25 септември Сампдория - Рома 0:2 (Серия А)
29 септември Рома - Болоня 5:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Интер - Рома

183 срещи
80 победи за Интер
51 равенства
52 победи за Рома
Голова Разлика: 299:237 за Интер

Коефициенти от bet365:
Интер - 2.25
Равен - 3.50
Рома - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154