Монтела: Интер може да се бори за Скудетото


Н. Гавазов

Монтела: Интер може да се бори за Скудетото

Старши-треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела сподели очакванията си от срещата с Интер в рамките на петия кръг на Серия А. Както е известно, тази вечер от 21:45 часа българско време двата отбора ще се изправят един срещу друг на "Джузепе Меаца", с което ще бъде затворен междинния кръг в шампионата на Италия.

"Това ли е най-сериозният тест за Фиорентина? Не знам, но мачът при всички случаи е важен за двата отбора. Интер има нещо, което другите нямат, иначе по какъв начин да си обясним, че са трети по величина на заплатите в Серия А? В състава им има топ играчи, има и талантливи младежи", заяви Монтела.

"Ще може ли Интер да спечели титлата? Те имат необходимите футболисти, но голямо преимущество ще е това, че не участват в евротурнирите, както ние бяхме преди година. Това е силен отбор, който е способен да постигне успех", каза още наставникът на "виолетовите".

"Преди началото на сегашния сезон се опитахме да закупим от Интер Алварес, но не го пуснаха. Мадзари е прагматичен треньор и се готви за всяка игра индивидуално, в това число същото се отнася за резервите. Помня, че при мач в Сиена, когато ме остави на пейката, аз влязох като резерва и вкарах гол. Оттогава започнаха нашите добри отношения", завършва Монтела.

  Сподели
157