Милан - Наполи: Ще бъде ли прекъсната четвъртвековната традиция?


Н. Гавазов

Милан - Наполи: Ще бъде ли прекъсната четвъртвековната традиция?

Милан - Наполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 22.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Наред с римското дерби, важен мач от четвъртия кръг на Серия А е сблъсъкът на "Сан Сиро" с участието на Милан и Наполи. Домакините започнаха кампанията си не толкова ярко, както им се искаше, за сметка на това обаче Наполи напълно удовлетвори всички въпроси на критиците, запалянковците и журналистите. Според някои мнения, битката тази вечер ще е по-интересна на фона на римското противопоставяне.

Милан заема десето място в таблицата за класиране със само 4 точки. Дотук се стигна заради шокиращото поражение в първия кръг срещу новака Хелас Верона, когато Лука Тони наказа на два пъти разсеяната защита на домакините. Победата срещу Каляри бе очаквана, но миналата седмица срещу Торино "росонерите" за малко щяха да повторят резултата от мача си във Верона. Благодарение на попаденията на Мунтари и на Балотели, миланци се добраха до равенството. В средата на седмицата на европейския фронт Милан постига важна победа срещу Селтик и отново с два късни гол, за което Алегри каза, че е нормално и не се притеснява от този факт.

Наполи заедно с Рома е лидер в класирането с пълен актив от точки, след като победи последователно Болоня, Киево и Аталанта. "Партенопеите" вкараха 9 гола в тези двубои, а нападателната мощ на тима се видя и в срещата с Борусия Дортмунд от Шампионска лига, в която италианците победиха с 2:1 финалиста от последното издание на турнира.

Масимилиано Алегри продължава да има проблеми с контузени футболисти, а това се отразява и на играта на отбора, най-вече в защитен план. След мача в Торино за "росонерите" загубиха за 25 дни Кака. Двадесет дни извън строя ще бъдат Бонера, Силвестре, Ел Шаарави и Монтоливо. Месец ще пропусне Де Шилио, а повече от месец - Пацини. Благодарение на широчината на състава Алегри може да лавира, друг е въпросът дали това е сполучливо или не. Завръщането в отбора на Абате, Нианг и Сапонара е добре дошло за наставника на Милан и най-вероятно Игнацио ще играе на десния фланг на защитата, а Кристиан в средата на терена.

Бенитес няма проблемите на Алегри и испанецът може да се радва на факта, че лазаретът е празен, а освен това няма и наказани играчи. Това обаче не означава, че в мача с Милан ще видим всички титуляри. Може би на Паоло Канаваро ще бъде предоставен отдих, а Горан Пандев да замести Инсине или Хамшик. В Италия предстои междинен кръг, така че Бенитес ще трябва да помисли за състоянието на футболистите си.

Страхотен сблъсък се очаква тази вечер на "Сан Сиро", където главните действащи лица най-вероятно ще са Балотели и Игуаин. Състоянието на двата тима е много различно: обезкървеният от травми Милан срещу перфектно балансираният Наполи. Ще успеят ли "росонерите" да избегнат поражението? Напълно е възможно и в подкрепа на това твърдение говори фактът, че Наполи няма победа тук от 1986 година насам. Освен това Милан е без загуба на "Сан Сиро" в последните си 13 мача, а нападателите вкарват средно по 3 гола на среща. Този мач си заслужава да бъде наблюдаван и най-вероятно в него ще има победител. Сега няма как да кажем кой от двата отбора ще напусне терена с наведена глава, но може да твърдим, че тази вечер е поредният празник за почитателите на италианския футбол.

Прогноза за: Милан - Наполи 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

24 август Верона - Милан 2:1 (Серия А)
28 август Милан - ПСВ Айндховен 3:0 (Шампионска лига)
01 септември Милан - Каляри 3:1 (Серия А)
14 септември Торино - Милан 2:2 (Серия А)
18 септември Милан - Селтик 2:0 (Шампионска лига)

Наполи:

14 август Чезена - Наполи 1:0 (Приятелска среща)
25 август Наполи - Болоня 3:0 (Серия А)
31 август Киево - Наполи 2:4 (Серия А)
14 септември Наполи - Аталанта 2:0 (Серия А)
18 септември Наполи - Борусия Дортмунд 2:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Милан - Наполи

132 срещи
55 победи за Милан
44 равенства
33 победи за Наполи
Голова Разлика: 195:139 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 2.50
Равен - 3.40
Наполи - 2.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134