Моджи: Интер - Ювентус не е никакво дерби


Н. Гавазов

Моджи: Интер - Ювентус не е никакво дерби

Бившият генерален директор на Ювентус Лучано Моджи смята, че срещите между "бианконерите" и "нерадзурите" вече не трябва да бъдат определяни като Дербито на Италия, тъй като разликата в класите между двата отбора е прекалено голяма. Както е известно, през този уикенд Интер и Ювентус ще излязат един срещу друг в мач от третия кръг на Серия А - подобен сблъсък винаги е вълнувал милионите почитатели на италианския футбол, като дербито е едно от най-емблематичните в историята.

Моджи не е съгласен с това мнение.

"Интер - Ювентус бе кръстено Дербито на Италия от Джани Брера. В последните години обаче това е всичко друго, но не и дерби, защото Ювентус показва последователно превъзходство над Интер. То е Дербито на Италия заради силата на двата отбора, но това вече не е подходящо название. Достатъчно е да погледнем класирането за миналата година и да видим, че "бианконерите" завършиха с 33 точки пред "нерадзурите", заяви Моджи.

"Дали сезонът ще е оспорван между двата отбора? Мисля, че не. Може да има някаква дискусия относно това, че липсата на ангажименти в Европа могат да помогнат на Интер, но разликата в класите е толкова голяма, че няма много място за тълкуване. Относно мачът, той ще е много труден за всички, особено за Ювентус. Появата на Мадзари донесе нов полъх в лагера на "нерадзурите", така че ще е интересно да видим какво ще се случи", допълни бившият ръководител.

 

  Сподели
146