Ювентус започна сезона ярко и красиво (видео)


Н. Гавазов

Ювентус започна сезона ярко и красиво (видео)

Ювентус започна сезона ярко и красиво, побеждавайки Лацио с 4:0 в мач за Суперкупата на Италия, като изходът от двубоя бе решен в началото на второто полувреме, когато торинци вкараха три гола за пет минути.

Играта започна равностойно, на удара на Кандрева "бианконерите" отговориха с опасна атака, при която Вучинич се оказа на голова позиция, но и в засада. След това двата отбора изпълниха четири корнера, а атаките следваха една след друга. Единственото, което липсваше в тези минути бяха попаденията.

В 21-та минута Маркизио напусна терена заради травма и на терена се появи Погба. Смяната се оказа съдбоносна. Две минути по-късно резултатът бе открит, а автор на гола стана именно Пол. Пирло ниско по земята изпрати топката в наказателното поле, Лийщайнер стреля, след рикошета коженото кълбо отиде в Погба, който от около седем метра бе точен.

След гола Лацио установи териториално преимущество и започна да стеснява обръча около наказателното поле на Ювентус. В 33-та минута Буфон демонстрира класа, пращайки топката в корнер, а малко по-късно Лулич и Ернанес разиграха великолепна комбинация, която обаче не бе материализирана. В тези минути доминираха столичани, докато хората на Конте се отбраняваха и не създадоха нито едно положение за гол.

Всичко приключи след почивката. Лацио се хвърли в непрестанни атаки и отново започна да обсажда вратата на Ювентус, но "бианконерите" с мощни контраатаки бързо реши въпроса с носителя на Суперкупата.

Отначало Лихщайнер и Киелини преодоляха единствения защитник на Лацио и Джорджо в ролята на централен нападател изпрати топката в мрежата. А след това се отличи и неговият асистент, който след красива комбинация направи резултата 3:0. Лацио откровено потъна и ентусиазма на играчите секна след тези събития на терена. Инициативата бе овладяна от гостите, които можеха да водят с 5:0, ако не бяха фантастичните изяви на Маркети. И все пак в 57-та минута Тевес получи топката от Погба и не прояви никаква милост за крайното 4:0.

Смените, които извърши Петкович не дадоха резултат, а Ювентус реши да не унижава повече съперника си и намали темпото, доигравайки мача. Времето до последния съдийски сигнал премина мъчително за единия отбор, докато другият с нетърпение очакваше края, за да получи Суперкупата. Клозе имаше възможност да вкара почетен гол, но не успя да преодолее "очи в очи" Буфон, което означава, че в осма среща против "бианконерите" немецът не може да вкара гол.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
174