Наполи може да преследва Ето'о?


Н. Гавазов

Наполи може да преследва Ето'о?

Наполи може да се възползва от финансовия хаос в Анжи и да засили атаката си към Самуел Ето'о, съобщава италианската преса. Известно е, че "партенопеите" търсят още един класен нападател до Гонсало Игуаин. Първоначалният вариант бе Джаксън Мартинес от Порто, но португалският гранд категорично отказа да се раздели с колумбиеца за по-малко от 40 милиона евро.

Според един от експертите по футболни трансфери в Италия Алфредо Педула в момента ситуацията в руския клуб е много интригуваща, тъй като всички футболисти от първия състав на дагестанци са на трансферния пазар, като новината бе потвърдена и от президента на Анжи Константин Ремчуков.

32-годишният Ето'о се присъедини към Анжи през 2011 година и стана най-заплатения играч в света, като прибира по 20 милиона евро на сезон след облагането с данъци.

Нападателят може да се окаже скъпо предложение за Наполи, но все пак с около 20 милиона евро по-евтино, отколкото останалите алтернативи за неаполитанците. Заплатата на камерунеца е другия проблемен въпрос, но се предполага, че Ето'о може да намали възнаграждението си, за да се завърне в Серия А, където спечели требъл с Интер.

 

  Сподели
99