Ювентус завърши последен в International Champions Cup


Н. Гавазов

Ювентус завърши последен в International Champions Cup

Ювентус завърши на последно място в турнира International Champions Cup, след като загуби от Интер след изпълнение на дузпи. Редовните 90 минути завършиха при резултат 1:1. Мачът в Маями бе битка за седмото място в състезанието, след като по-рано двата тима претърпяха по две поражения. "Нерадзурите" загубиха с 0:2 от Челси и 0:4 от Валенсия, а "бианконерите" претърпяха поражение с дузпи от Челси и завършиха с ЛА Галакси при резултат 1:3.

Двата отбора общо взето започнаха с титулярните си състави, но в хода на мача треньорските щабове извършиха много промени. Срещата премина равностойно, с положения и пред двете врати. В 29-та минута Алварес отбеляза първия гол за своите в турнира и по такъв начин изведе Интер напред в резултата. Малко след това Алварес можеше да удвои, но Буфон парира. В края на полувремето съдията посочи "бялата точка" пред вратата на Интер, след като Жуан повали в наказателното поле Вучинич. Артуро Видал стреля мощно и въпреки, че Ханданович улови посоката на топката, същата влетя в мрежата му

След почивката чилиецът и Тевес създадоха добри положения за гол, но липсата на късмет и повече съсредоточеност в действията на нападателите лиши "бианконерите" от гол. Пирло също можеше да вкара в 77-та минута, но топката облиза напречната греда. Интер от своя страна отговори само с една опасна атака и общо взето "нерадзурите" разчитаха на силна защитата и контраатакуващи действия.

След като нито един от двата тима не успя да грабне победата, се стигна до изпълнение на дузпи, в които късметът бе на страната на Интер.

 

  Сподели
99