Морати: Продавам акциите на Интер, защото мисля за бъдещето на клуба


Н. Гавазов

Морати: Продавам акциите на Интер, защото мисля за бъдещето на клуба

Президентът на Интер Масимо Морати коментира своето решение да продаде акциите на клуба на индонезийския бизнесмен Ерик Тохир. Както е известно, в края на миналия месец се появиха информации, че Тохир е предложил 360 милиона евро за 80% от акциите на клуба. В момента страните все още преговарят за осъществяването на сделката, а Морати разясни ситуацията.

"Обезпокоен съм за бъдещето на клуба. Хората продължават да твърдят за дълговете, но това не е истински поглед върху нещата. Дълговете на Интер са сравними с тези, които имат другите топ клубове и аз мога самостоятелно да ги покрия. Главният проблем са доходите. Имаме нужда от ресурс за развитие. Не говоря за нашата марка на международния пазар, което вече е планирано", заяви Морати.

"В продължение на много години италианският футбол доминираше в Европа, но печелеше изключително в родината си, а това не е добре. Клубовете се градяха изключително от парите, получени от трансфери и от телевизионни права. Това е много важно, но в наши дни е немислимо системата да функционира без съвременни стадиони и развитие на популярността на даден клуб по целия свят", допълни босът.

 

  Сподели
98