34 победи, две равенства с Интер и сме готови!


.

34 победи, две равенства с Интер и сме готови!

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон, след силните игри на отбора си в Серия А, е уверен в съотборниците си, а след категоричната победа с 3:1 срещу Рома насред Рим е убеден, че той и съекипниците му ще спечелят Скудетото. Въпреки това, в типичният си скромен стил обяви Интер за на-силни в първенството и основен конкурент на Юве към титлата.
"7 дни Спорт" публикуваха днес интервю на знаменития вратар, поместено по-рано в Gazzetta dello Sport , в което Джиджи Буфон се радва на изригването на новия си съотборник Диего, вижда лъч светлина в края на тунела и иска да го направи ослепителен.


Буфон, удовлетворен ли сте от експлозивния старт в първенството?

- Беше важно да почнем така, за да се заредим с ентусиазъм и вяра. Добре е тифозите да мечтаят и да се надяват, че отборът е непобедим. Ние знаем, че истината е малко по-различна. Спечелихме само два мача, като срещу Рома ни беше доста трудно. Нужни са ежедневни жертви, за да станем много по-добри.

Какво не вървеше с Раниери миналия сезон?

- Той имаше проблеми с някои играчи. Не с всички. Бързо плъзнаха слухове за евентуален негов заместник, които дестабилизираха обстановката и лишиха треньора от нужния авторитет. И той изпусна юздите на отбора.

А после какво се промени?

- Дойдоха 3-4 души от международната класа, които вдигнаха нивото. Промени се тактическата постройка. Но ние сме само в началото. Имаме отлични младоци и проект в състояние на еволюция. Спокойни сме и изпълнени с оптимизъм.

Страхотен е този Диего...

- Дори най-големият оптимист сред тифозите на Юве не можеше да си представи, че ще изригне така. Честно казано, много се радвам, че Диего ми е съотборник

А Дел Пиеро? Щастлив ли е?

- Вярвам, че Але е доволен, защото играе в голям отбор. От друга страна, той се надява да играе повече, като всички родени шампиони.

Този Юве изживявате ли го като своя лична победа, защото не напуснахте, когато беше тежко?

- Това е победа на всички, които останаха. На семейство Аниели и на Джон Елкан, който въпреки тежките обстоятелства направи внушителни инвестиции. Победата е и на тифозите. Виждаме светлинка в края на тунела и искаме да направим тази светлина ослепителна.

За Липи Юве е фаворит. Моуриньо обаче лошо го захапа.

-Не разбирам какво иска Моу. Те вече ни отнеха две титли, ако ни отнемат и надеждата...

Кой е фаворит според вас?

- Интер си остава най-силният отбор. Те станаха шампиони три пъти поред, а това ти вдъхва сигурност, която е много важна в големите мачове. Интер не можеше да направи по-успешна селекция. Продаде Ибра и изкара куп пари, купи Ето'о, който два пъти спечели Шампионската лига, като и двата пъти вкара на финала. Нерадзурите привлякоха и Милито, който е изключителен. Морати е прав:
Ето'о и Милито винаги правят каквото трябва съчетават техника и интелигентност. Промени се също игровата философия на Интер. И ако се съди по случилото се в дербито, нерадзурите са на правилен път.

Битка между два отбора ли ще бъде спорът за скудетото? Интер срещу Юве?

- Рано е да се каже. Милан също е тук. Но ако росонерите влязат в черна серия, остават аут.

А Рома?

- Ако отборът се сработи с Раниери, вълците може да завършат от второ до четвърто място.

Радвате ли се за Раниери?

- Да. Вярвам, че в сърцето си е искал да води Рома.
Раниери е идеалният треньор за този тим. Той обича трудностите и умее да мотивира отделните играчи.

Буфон, колко далеч е скудетото за вас?

- Още 34 победи, две равенства с Интер и сме готови!

 

 

 

 

  Сподели
245