Моуриньо отново с изяви в медиите


.

Моуриньо отново с изяви в медиите

Наставникът на миланският Интер Жозе Моуриньо с изявите си продължава да е любимец на журналистите от Апенините. Както е известно, португалският специалист не обича да оставя камъните в своята градина и реагира остро пред кореспондент на Gazzetta dello Sport на интервюто на капитанът на националният отбор на Италия Фабио Канаваро.

Пред пратеник на Tuttosport Канаваро изрази желанието си да се класират възможно в най-скоро време на Световното първенство в ЮАР догодина.

„Искаме да се класираме за Световното първенството в Южна Африка колкото се може по-бързо. Мисля, че сегашният отбор на Италия не е по-слаб от този, който спечели Мондиал 2006. Целта ни е да се класираме за първенството и да защитим титлата си. Имаме потенциал за това, има и футболисти с отлични качества извън националният отбор, които са готови да заместят титулярите в скуадрата, като например Марио Балотели и  Сантон, но им трябва още малко игрова практика", заяви обнадежден за бъдещето Канаваро.

Последните му думи обаче разгневиха Моуриньо, който веднага върна топката обратно:

"Канаваро преди всичко е футболист, а не треньор или някакъв си ръководител. Той греши в мнението си и съвършенно забравя, че Никола Легроталие заради неговата игра в центъра на защитата и тази на Киелини може да пропусне Световното. Друг подобен пример в Ювентус е Себастиан Джовинко от когото се интересувахме преди, Канаваро нека си види нещата в своя отбор и тогава да говори", рязко отвърна Моуриньо.

Последната изцепка на португалеца с което предизвика мини-скандал, бе изявлението му, че Интер и Ювентус са врагове. Наложи се президентът на Ювентус Коболи  да се обърне чрез медиите отново към президентът на Интер Морати:

"На терена нямаме врагове, ние сме съперници. Не съм разговарял с Масимо Морати, но предполагам, че той мисли като мен"

Николай ГАВАЗОВ

 

  Сподели
129