Гарсия: Гордея се, че съм част от Рома


Н. Гавазов

Гарсия: Гордея се, че съм част от Рома

Новият старши-треньор на Рома Руди Гарсия бе представен в Ню Йорк. Както е известно, 49-годишният френски специалист се съгласи да подпише двегодишен договор днес и проведе съвместна пресконференция заедно с президента Джеймс Палота и директора Валтер Сабатини.

"Бих искал първо да кажа няколко думи за Лил, за президента и феновете. Те бяха тези, които ми дадоха шанс да стартирам своята професионална кариера и ми позволиха да спечеля първи трофеи като треньор. Много съм горд да дойда в Рома, това е истинска чест за мен", заяви Гарсия.

"Не искам да говоря за моя тактически подход и техническите проблеми, ще направя това на друга пресконференция в Рим. Правя това в знак на уважение към италианските журналисти, които нямаше как да бъдат тук днес", допълни французинът.

"Рома трябва отново да открие Европа, но моята роля е да говорим за целите на терена. Това е, което мога да кажа тук днес. Моята философия е атакуващия футбол, но не забравяйте, че за да бъде спечелен мача, трябва също така и солидна защита", каза още Гарсия.

"Аз съм предан човек и изкарах 5 години в Лил. Надявам се и в Рома да остана толкова дълго време. Ще работим за щастието на нашите фенове. Всички ми говорят за Рома. Знам какво представляват клубът и неговите играчи, но сега трябва да отида на място и да се запозная лице в лице с тях. Това е много важно. В момента със Сабатини обсъждаме какъв да бъде отборът на Рома за сезон 2013/14", продължи бившият наставник на Лил.

"Знам, че Тоти е много важен футболист. Ще се радвам да обсъдим ситуацията, но същото важи и за останалите играчи. Аз съм треньор, който трябва да харесва играчите си, за да споделим един проект, който ще ни изпрати далече", завърши Гарсия.

 

  Сподели
91