Мадзари: Интер отново трябва да бъде конкурентен на останалите отбори


Н. Гавазов

Мадзари: Интер отново трябва да бъде конкурентен на останалите отбори

Валтер Мадзари заяви, че ще работи много усилено в Интер, за да върне "нерадзурите" на върха в италианския футбол. Както е известно, днес специалистът бе официално представен като новият старши-треньор на миланския гранд, само няколко седмици, след като напусна Наполи, с който завърши на второ място през миналия сезон.

''Интер има необходимост отново да стане конкурентноспособен на останалите отбори и да се бори с тях. Не знам никакви тайни. 12-те ми години като треньор се основават на спазване на правилата и взаимното уважение. Успехите се постигат, когато обръщаш внимание на детайлите, упоритата работа и се жертваш за отбора. Ще се опитам да дам на моя отбор точната идентичност. В днешния футбол трябва да си много добре подготвен както физически, така и психически. За мен тренировките са свещени. Смятам, че трябва да поработим и върху самочувствието с оглед на завършека на последната кампания", заяви Мадзари на първата си пресконференция като старши-треньор на Интер.

"Интер трябва да се представи по-добре от миналия сезон, защото съставът ще бъде по-добър. Всички знаете, че бях решил да напусна Наполи още в началото на миналата година, когато отказах да подпиша нов договор. Можех да остана без работа, ако не бях получил интересна оферта. Имах и други предложения, но няма да разкрия от кого. Масимо Морати искаше да ме види тук и на мен ми хареса всичко. Чувствам се готов да започна приключението с Интер. Прекарах четири великолепни години в Наполи, но всичко свърши", допълни наставникът на "нерадзурите".

"Няма да обсъждам трансферите с медиите, а ще го направя с клуба. Искам да разполагам с 22 футболисти в предсезонната подготовка. Искам по двама играчи за всеки пост, както и няколко младежи. Много от тези футболисти, които играха през миналия сезон, ще останат в Интер. Харесвам младите играчи, но трябва да се получи идеалната комбинация от футболисти. Не мога да кажа, че винаги ще играем с трима в отбрана. Понякога ще пускам по четирима, но всяка една ситуация ще се разглежда на тренировките", завърши Мадзари.

 

  Сподели
109