Крайно време е миланското дерби да завърши наравно


.

Крайно време е миланското дерби да завърши наравно

Тази година поредното издание на миланското дерби ще се състои още в самото начало на сезона. Може да се каже, че напрежението пада върху символичните гости Интер, които трябва да направят всичко възможно да не допуснат загуба и да изостанат на 5 точки зад вечния съперник.

Въпреки че изкараха една наистина ужасна предсезонна подготовка, новият Милан под ръководството на треньора Леонардо започна Серия А по чудесен начин с победа над Сиена, които по принцип са костелив орех на свой терен. Добрите новини за "росонерите" продължиха след като на следващия ден Интер се в новака Бари у дома. Това предимство от две точки на Милан над шампионите дава леко предимство на "росонерите" за първи път от няколко години насам. Разбира се сега е едва старта на сезона и е необичайно толкова важен мач да се играе толкова рано, така че независимо от края на срещата не може да се правят изводи за далечното бъдеще. Но какъвто и да е изхода на дербито напрежението пада най-вече върху отбора на Жозе Моуриньо - "нерадзурите" все още не са записали официална победа за новия сезон, след като загубиха от Лацио за Суперкупата и направиха равен срещу Бари на откриването на Серия А.

Милан няма да може да разчита на двамата си вратари Дида и Абиати, както и на защитника Бонера и на нападателя Дженаро, които изтърпяват контузии. Новото попълнение Хунтелаар може да трябва да почака за дебюта си като се очаква Марко Бориело да заеме мястото до Пато.

Единствените футболисти, с които няма да разполага Жозе Моуриньо са Естебан Кампиасо, който ще отсъства още два месеца, и новоподписалият нападател Марко Арнаутович. Може да има промени в защитната линия и Валтер Самуел да замени Матераци, а Хавиер Сането да бъде изтеглен напред и да вземе мястото на Съли Мунтари.

Миланското дерби не е завършвали наравно от октомври 2004 и може би е крайно време това да се случи.

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177