Петкович: Лацио заслужаваше успеха


Н. Гавазов

Петкович: Лацио заслужаваше успеха

Старши-треньорът на Лацио Владимир Петкович даде своя коментар за снощния финал от Купата на Италия срещу Рома. Както е известно, благодарение на късния гол на Сенад Лулич "орлите" победиха с 1:0 своя градски съперник и през следващия сезон ще играят в Лига Европа.

"Много съм доволен за тези момчета, които работиха много здраво през годината и заслужиха успеха си. Не е лесно да се спечели подобен мач и аз съжалявам за Рома, но се гордея от моя отбор. Сега ни предстои да играем Европа, а имаме и сблъсък с Ювентус за Суперкупата. След всичко което направихме и след добрата ни подготовка за финала знаех, че трябва да победим. Малко късмет и манталитетът ни помогнаха да спечелим този трофей. При последния съдийски сигнал, след четири минути добавено време, вече се успокоих, че сме спечелили. Мачът бе напрегнат и равностоен до последната минута и всичко можеше да се случи, но ние удържахме", заяви Петкович.

"Винаги съм се опитвал да бъда същия Петкович, който бях и преди Лацио. Надявам се да съм останал толкова скромен и със същата работна етика както преди. Макар и бавно, резултатите пристигат, а феновете се радват на този момент", допълни наставникът на Лацио.

"Не бяхме достатъчно съсредоточени в края на сезона, но смятам, че запазихме концентрация, макар да не бе лесно от физическа гледна точка, след като нашите играчи взеха участие в доста мачове, включително и с националните си отбори. Сега е от решаващо значение да отпочинем. След няколко дни ще се успокоим и ще започнем да мислим за трансферната ни политика. Посвещавам купата на семействата на играчите и треньорите, които ги подкрепят непрестанно, независимо, че те често се налага да бъдат далеч от дома. Сега ние празнуваме", завърши Петкович.

 

  Сподели
90