Специалния разгневи мюсюлманите в Италия


.

Специалния разгневи мюсюлманите в Италия

Изказванията на треньора на Интер Жозе Моуриньо, за пореден път предизвикаха обществени дебати, като този път засегнати от думите на португалеца се оказаха мюсюлманите в Италия, съобщава Sky Sports Italia. Моуриньо след злополучния старт на италианския шампион в първата среща от сезона в Серия А, си позволи да каже, че може би не е най-умното нещо на света Съли Мунтари да пости в чест на празника Рамазан, тъй като това вреди на играта му.

По този начин "Специалния" даде обяснение защо смени халфа в 30-а минута на срещата с Бари в неделя. Провалът на Интер срещу новаците в елита - Бари за 1:1 разяри Моуриньо и той каза, че вината е изцяло на неговите футболисти, които не са били на себе си в този мач.

"За жалост, Рамазана не дойде в удобния момент за моя футболист. Едва ли беше най-добрата идея света в момента той да пости, но няма какво да се прави" , заяви Жозе Моуриньо на пресконференцията си след срещата.

Това разгневи веднага Главата на Съюза на ислямските общини в Италия (UCOII) и даде повод за критика в медиите на невъзпитаното му поведение.

"Мисля, че Моуриньо трябва да спре да говори толкова много. Няма значение дали един футболист изповядва исляма, християнство или юдаизма. Това не вреди на представянето му на терена. Състоянието на футболистите зависи от медицинските грижи в клуба и атмосферата в отбора", заяви лидерът на UCOII Мохамед Нур Дахан пред италиански журналисти.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
209