Конте: Байерн е моделът, който трябва да следваме


Н. Гавазов

Конте: Байерн е моделът, който трябва да следваме

Броени дни след като Ювентус спечели титлата в Серия А, старши-треньорът на "бианконерите" Антонио Конте призна, че вече мисли за следващия сезон. Италианският специалист даде обширно интервю за La Gazzetta dello Spot, в което засегна редици теми от деня, включително и какъв модел трябва да следва Ювентус в своето развитие.

"Съпругата ме посъветва да се наслаждавам на Скудетото в следващите няколко дни, но аз не мога. Характерът ми е такъв - не показвам чувствата си, но това не означава, че ги нямам", заяви Конте.

"И двете шампионски титли бяха красиви и трудни. Първата спечелихме неочаквано, не бяхме фаворити и може би не влизахме в никакви сметки, но въпреки това станахме шампиони, побеждавайки боен кораб като Милан, при това без да загубим мач и целият сезон тогава бе един шедьовър. Не е лесно да си шампион, защото очакванията към теб винаги са големи, а освен това се състезаваш и в Европа", каза още наставникът на Ювентус. .

"Много смешно ми става когато чуя, че на Ювентус били необходими двама играчи, за да спечелим Шампионската лига. Това е повърхностен и самонадеян аргумент. Реалността е съвсем друга и това се вижда от ранглистата на УЕФА. Вярно е, че в съвременният футбол парите са важен фактор, но това не е достатъчно", допълни Конте.

"Байерн Мюнхен е образец за подражание. Сериозният проект, който започнаха преди няколко години с Луис Ван Гаал, включително и няколко тежки загуби ги настърви допълнително. В основата на всеки успех стои правилната организация и следване на пътя на съчетаване на инвестициите и развитието на младежката система. Това е единственият начин да се промени системата", продължава специалистът.

"Какви са трансферните цели? Нека първо разговаряме с президента и с генералния директор. Футболистите и клуба заслужават уважение. Кого бих взел - Луис Суарес, Гонсало Игуаин или Златан Ибрахимович? Лично аз бих искал да ги привлечем и тримата, но и това няма да е достатъчно за спечелване на Шампионска лига", обяснява Конте.

 

  Сподели
125