Липи: Титлите на Ювентус са 31, а не 29


Н. Гавазов

Липи: Титлите на Ювентус са 31, а не 29

Известният италиански специалист Марчело Липи даде интервю за Yahoo News, в което заяви, че привържениците на Ювентус правилно са празнували 31-то Скудето на "бианконерите". Както е известно, в неделя торинци победиха с 1:0 Палермо и три кръга преди края на шампионата в Серия А са недостижими на върха.

Днес от Футболния съюз на Италия напомниха на клуба и феновете, че титлите са 29, а не 31, заради отнетите отличия през 2004/05 и 2005/06. Тогава "Старата дама" се забърка в процеса "Калчополи" и дори бе изхвърлена в Серия В.

"Ювентус правилно празнуваше онзи ден своето 31-во Скудето. Титлите се печелят на терена и тифозите добре знаят това. Това че някой някъде е решил да отнеме 1-2 първи места на един клуб, не може да промени фактите. А фактите са, че Юве е бил шампион 31 пъти. Така смятам аз", заяви Липи.

"Интересното през този сезон е, че никой друг отбор не може да оспори превъзходството на Ювентус. Наполи не успя да се задържи на гребена на вълната, а Интер и Милан претърпяха прекалено много промени. Джиджи Буфон онзи ден правилно отчете, че това е първата титла за "Старата дама" след напускането на Дел Пиеро. Един ден така ще се говори за първата титла след Буфон. Това е животът. Легендите идват и си отиват, а Ювентус ще продължава да го има", каза още легендарният италианец.

 

  Сподели
109