Конте: Утре трябва да спечелим Скудетото


Н. Гавазов

Конте: Утре трябва да спечелим Скудетото

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте заяви, че в срещата от 35-я кръг на Серия А с Палермо неговият отбор трябва да спечели Скудетото. Както е известно, четири мача преди края на шампионата "бианконерите" са лидери в класирането с 11 точки пред втория Наполи, което означава, че ако торинци постигнат само една победа в останалите си срещи, те ще защитят титлата си от миналата година. Конте смята това да стане още утре, когато отборът му посрещне аутсайдера Палермо.

"Утре трябва да спечелим Скудетото. Трябва да го направим без никакво "но" и "ако". Този сезон се оказа труден и изморяващ, но въпреки това застанахме на върха в таблицата за класиране от самото начало. Това е рядко, но великолепно постижение", заяви Конте.

"За последните две години постигнахме много повече, отколкото очакваха от нас. И за това трябва да се благодари на всички и всеки - от президента Андреа Аниели до спортния директор Бепе Марота. Когато дойдох тук мнозина предсказваха, че към момента може да се класираме само за Лига Европа. Но сега стоим на прага на спечелването на втора шампионска титла. Ювентус надмина всички очаквания, отчитайки факта, че постигаме само максимални резултати", допълни италианският специалист.

 

  Сподели
124