Санети отново ще може да играе футбол


Н. Гавазов

Санети отново ще може да играе футбол

Капитанът на Интер Хавиер Санети ще може отново да играе футбол след шест месеца, това заяви доктор Франческо Бенацо от клиниката в Павия, където днес лидерът на "нерадзурите" бе опериран. По-рано се изказаха предположения, че аржентинецът ще се завърне в строя през януари следващата година, а някои дори твърдяха, че Санети няма да може повече да играе футбол, заради скъсано сухожилие - травма, която Хавиер получи в мача срещу Палермо през уикенда.

"Операцията продължи 60-75 минути, всичко мина перфектно. Сега Хавиер ще прекара три седмици с обездвижен крак, след това следва втората фаза, в която ще започне да се движи. Очакваме в срок от шест месеца той да се възстанови напълно", заяви доктор Бенацо.

На въпроса, как Санети се е подготвил за операцията, д-р Бенацо с усмивка призна, че футболистът е бил много спокоен.

"Да сте виждали някога капитанът Санети разстроен? Беше много спокоен. Вчера пристигна тук и каза, че се нуждае от смяна на гумите. Това беше отношението му към операцията. Сега ще остане в клиниката до четвъртък, а след това аз ще го наблюдавам в дома му. Той със сигурност ще играе отново. Хавиер доказа, че физиката му е в отлично състояние, дори на тази възраст", допълни докторът.

 

  Сподели
103