Алегри: Съсредоточен съм върху третото място, останалото не е мой проблем


Н. Гавазов

Алегри: Съсредоточен съм върху третото място, останалото не е мой проблем

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри коментира резултата от срещата от 34-я кръг на Серия А с Катания, отбелязвайки играта на нападателя Джампаоло Пацини, а също така сподели мнението си за своите перспективи в клуба. Както е известно, "росонерите" победиха с 4:2 своя съперник и четири кръга преди края продължават да водят с точка на четвъртия Фиорентина.

"Доволен съм от резултатността. Играхме добре и ако бяхме по-активни през първата половина, можехме да насочим играта в друга посока. Пацини е изключителен футболист, той се движеше в наказателното поле като лисица! Много съм доволен. Но искам да отбележа, че отборът игра добре тази вечер", заяви Алегри след мача.

"Благодаря на запалянковците за банера, който разпънаха в моя подкрепа, което показва, че те виждат всичко, което аз направих за трите години проведени в Милан. Сега трябва да мислим по какъв начин да запазим третото място, което някои смятаха за недостижимо след първите осем кръга", каза наставникът на Милан.

"Никога не коментирам изявленията на президента. Просто си върша своята работа. Критиката е здравословна, стига да не е лична. Зеедорф е мой наследник? Той е умно момче и аз му желая много успехи. Клубът ще реши бъдещето ми, оценявайки моята работа. Това не е мой проблем. Съсредоточен съм само върху третото място. Повтарят, отборът тази вечер показа, че има характер", завърши Алегри.

 

  Сподели
130