Милан бе близо до загуба, но Пацини спаси росонерите


В. Мухарски

Милан бе близо до загуба, но Пацини спаси росонерите

Милан се наложи над Катания с 4:2, като "росонерите" бяха много близо до загуба у дома, но резервата Джампаоло Пацини се появи в игра в 67-ата минута и за 10 минути вкара два гола, които донесоха и обрата от 1:2 до 3:2. Преди това гостите откриха резултата. След половин час игра се стигна до центриране от фаул, което бе засечено с глава от Никола Легроталие в мрежата на Амелия - 1:0.

В 45-ата минута Милан изравни. Абате центрира отдясно, Боатенг отклони и Матьо Фламини реализира за 1:1. В 65-ата минута Катания отново поведе, след като Бариентос пусна чудесен пас зад защитата към Бергесио и нападателят на гостите копна топката над вратаря Амелия за 2:1. В 74-ата минута се стигна до силен удар на Балотели от 30 метра, който затрудни Фризон. Вратарят успя да избие, а Джампаоло Пацини стигна първи до топката и стреля, като кълбото се отклони в страничната греда и спря в мрежата - 2:2.

Само три минути поо-късно Монтоливо пусна наляво към Ел Шаарави, а той стреля по диагонала. Вратарят Фризон спаси, но при добавката Пацини вкара на празната врата - 3:2. В добавеното време Милан получи дузпа, след като Балотели бе съборен на ъгъла на наказателното поле от Ицко. Супер Марио бе точен от бялата точка и оформи крайното 4:2.

  Сподели
282