Милан няма да сбърка срещу Катания


Н. Гавазов

Милан няма да сбърка срещу Катания

Милан - Катания
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 28.04.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Преди срещите с Фиорентина, Наполи и Ювентус говорехме, че именно в сблъсъците срещу преките конкуренти ще стане ясна силата на Милан. "Росонерите" не успяха да победят нито един от тези три отбора, след което отново се заговори за уволнение на Масимилиано Алегри, а през седмицата дори бе съобщено, че с наставника на миланския гранд лично е разговарял Аурелио де Лаурентис. Именно в тази обстановка Милан посреща Катания в мач от 34-я кръг на Серия А. Тимът от Ломбардия е трети в класирането, на точка от Фиорентина и заплашен да не завърши сезона в топ 3, което ще означава неучастие в Шампионска лига - това в момента са кошмарите на местните фенове.

Мачът с Катания наистина няма да бъде лек за Милан. Сицилианци може и да не победиха Каляри и намиращия се в подем Палермо, но "слоновете" са добре организиран и компактен отбор, който знае как да се брани и същевременно да контраатакува. Катаня е с една загуба в последните си пет мача и с отлични шансове за класиране в Лига Европа.

За Милан няма да играят контузените Жакардо, Амброзини, Де Йонг, както и наказаният Сапата. Под въпрос е участието на Абиати, който се контузи в двубоя с Ювентус, но Марко Амелия има готовност да застане между гредите. Вероятно Бонера ще започне в отбрана на мястото на Сапата, а завръщането на Балотели след дисквалификацията е добро дошло - италианският национал ще започне мача в челото на атаката.

Гостите са без контузените Алварес, Иско, Скиача и Ричиути, а Андухар, Споли и Белучи са наказани, което е огромен проблем за Роландо Маран. Вероятно именно поради това специалистът ще започне мача със схема 4-2-3-1 с Лоди и Алмирон в опорната зона.

"Трябва да мислим за оставащите пет мача. Принципно важно за нас е да останем в тройката", заяви Галиани. Предполага се, че тези думи вече са внесли нужната доза мобилизация в лагера на "росонерите", които ще бъдат улеснени от отсъствието на някои важни фигури в гостуващия отбор, който по принцип играе по-силно у дома си. Очаква се мощен начален натиск от страна на Милан. Сицилианци вероятно ще се бранят много организирано, като в предни позиции ще остане само Бергесио. Домакините трябва много да внимават с контраатаките на своя противник, ако това бъде направено, най-вероятно Милан ще победи.

Прогноза за: Милан - Катания 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

22 март Милан - Сион 6:0 (Приятелска среща)
30 март Киево - Милан 0:1 (Серия А)
07 април Фиорентина - Милан 2:2 (Серия А)
14 април Милан - Наполи 1:1 (Серия А)
21 април Ювентус - Милан 1:0 (Серия А)

Катаня:

16 март Катания - Удинезе 3:1 (Серия А)
30 март Лацио - Катания 2:1 (Серия А)
07 април Катания - Каляри 0:0 (Серия А)
14 април Киево - Катания 0:0 (Серия А)
21 април Катания - Палермо 1:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Милан - Катания

33 срещи
17 победи за Милан
13 равенства
3 победи за Катания
Голова Разлика: 63:25 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.33
Равен - 4.75
Катания - 9.50

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.35
Равен - 4.60
Катания - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144