Торино - Ювентус: Още една крачка към Скудетото


Н. Гавазов

Торино - Ювентус: Още една крачка към Скудетото

Торино - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 28.04.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

Дерби делла Моле е най-старото футболно дерби в Италия и винаги е интересно да се наблюдава. Разбира се, още по-интересно щеше да бъде, ако Наполи беше загубил точки срещу Пескара снощи, защото днес Ювентус можеше да триумфира за втора поредна година с титлата - представяте ли си чувствата на тифозите на Торино, когато на собствен терен техният исторически съперник спечели 29-та си титла?

"Биковете" проведоха хаотичен мач във Флоренция миналата седмица. За 33 минути хората на Вентура допуснаха три гола, а след това за още толкова време успяха да върнат попаденията. Четири минути преди края обаче торинци не издържаха на натиска и в крайна сметка загубиха с 3:4. Така серията от четири мача без победа и само с една спечелена точка продължи, което не само остави Торино в долната част на таблицата за класиране, но ги приближи до борещите се за своето оцеляване Палермо и Сиена. Не е изключено след този уикенд "биковете" да се окажат замесени в борбата за запазване на елитния си статут.

Относно Ювентус, отборът на Антонио Конте се отърси от загубата от Байерн Мюнхен с две победи над Лацио в Рим и над Милан в Торино, с което потвърди, че е най-добрият отбор на Апенините и на практика без конкуренция. Пет кръга преди края на шампионата "бианконерите" се намират на осем точки от Наполи и имайки предвид програмата на тима до края на шампионата, само човек, който си няма ни най-малка представа от футбол, може да предположи, че Ювентус няма да защити титлата си.

Домакините няма да могат д разчитат на Бриги, Вивес и Дармиан. Първият е контузен, а последните двама са наказани. Това означава, че Баша и Гаци ще започнат в средата на терена, а добрата форма на Барето предполага, че той ще води атаката заедно с Бианки.

Конте не може да разчита на контузените Анелка, Джовинко и Пепе. Предполага се, че специалистът ще заложи на същата тактика, която донесе успеха срещу Милан: 3-5-1-1 с Вучинич начело на атаката, Маркизио зад черногореца и Погба в средата на терена.

Двамата треньори през седмицата се опитаха да омаловажат съперничеството, което медиите се опитаха да създадат, включително с акцента върху това, че Юве е изпълнил най-много дузпи през сезона, докато "биковете" най-много са страдали от "бялата точка". Въпреки това битката ще е много гореща, особено на фона съобщенията, че 2 000 тифози на "бианконерите" в опит за провокация са закупили билети за Ла Курва Примавера. Очаква се, че гостите повече ще владеят топката, повече ще разиграват в средата на терена, докато домакините чрез по-консервативната система 4-4-2 ще се опитат да рушат играта и да търсят своите шансове чрез дълги топки в половината на съперника. Това е дерби, което би трябвало да ни подскаже, че може да се получи всякакъв резултат. Но има ли здравомислещ човек, който да предполага, че Торино може да победи Ювентус?

Прогноза за: Торино - Ювентус 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Торино:

22 март Кремонезе - Торино 1:2 (Приятелска среща)
30 март Торино - Наполи 3:5 (Серия А)
06 април Болоня - Торино 2:2 (Серия А)
14 април Торино - Рома 1:2 (Серия А)
21 април Фиорентина - Торино 4:3 (Серия А)

Ювентус:

02 април Байерн Мюнхен - Ювентус 2:0 (Шампионска лига)
06 април Ювентус - Пескара 2:1 (Серия А)
10 април Ювентус - Байерн Мюнхен 0:2 (Шампионска лига)
15 април Лацио - Ювентус 0:2 (Серия А)
21 април Ювентус - Милан 1:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Торино - Ювентус

139 срещи
36 победи за Торино
41 равенства
62 победи за Ювентус
Голова Разлика: 207:150 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Торино - 5.50
Равен - 3.80
Ювентус - 1.61

Коефициенти от Offsidebet:
Торино - 5.25
Равен - 3.60
Ювентус - 1.65

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227